04 november 2007

En helg till

Tom är en svårfångad rackare för Plastfarfars kamera

Pappan har de två yngsta barnen den här helgen. De äldsta är på resa till deras morbror. Det måste, inte helt förvånande, sägas att det är så mycket lugnare när inte alla barnen är hos pappan. Barnens Farmor och jag var förbi ett par vändor och i dag hade vi en utflykt och klappade getter, hästar och en skitgullig svart liten gris som var rädd för getterna i samma hägn.

Som vanligt
Pappan hämtade barnen sent på eftermiddagen i fredags. Det visade sig då att de inte hade fått något att äta sedan frukosten. I och för sig hade de varit på utflykt och fått 'kakor och godis', men inget mer. På vägen hem avåts en medtagen smörgås, fick vi veta.

På ett sätt var det faktiskt uppfriskande att höra barnet kritisera mathållningen den dagen. Det innebär ju att barnet vill ha mat, och inte bara gottis. Utflykt eller inte. Samtidigt är det deprimerande att Hon inte ser till att barnen äter som de borde.

Lika deprimerande som att ett av barnen hade med sig kläder för en svunnen årstid. Eller att få höra att det barnets låda på dagis med kläder i reserv för väta/kyla är tom.

Trist

4 kommentarer:

stina sa...

Jag kan ändå tycka att det är värst när de inte är rätt klädda för årstiden samt att det saknas i extra lådan. Om barnen ska till sin pappa så får de åtminstone mat lite senare, även om mammans agernade alls inte är försvarbart. Hon SKA skicka mat eller likvärdigt om det är utflykt, framförallt tycker jag att barnen ska kunna få påverka vad de vill ha i lådan. Som min son, som inte är någon stor matfantast rent allmänt, han kan välja kalla pannkakor eller kall pasta sallad. Det finns så många alternativ, och det är inte ok att inte ha mat hemma åt barnen.

Men, att gå och frysa utomhus, det tycker jag är ännu sämre presterat av henne.

Plastfarfar sa...

Du har rätt, Stina. Och jag undrar faktiskt varför personalen på dagis inte har reagerat på det här med en tom extralåda.

I mina ögon gör dom inte sitt jobb.

Ullah sa...

Om de inte har reagerat är det illa. Men om de har reagerat, vad kan de göra mer än att säga till henne att fylla lådan? De kanske har sagt det tusen gånger. Jag utgår från att de sätter på barnen några överblivna extrakläder om de blött ner sig eller kladdat ner sig. Det brukar alltid finnas sådant på dagis.
Men visst är det illa, det du berättar.
Har du förresten prövat att lägga ut lite frön och fotografera hamstern när den äter?

Plastfarfar sa...

Kanske är det som du skriver, Ulla. Våra underrättelser kan vara rätt fragmentariska emellanåt. Sen vet iaf jag inte hur mycket krut det är i dagispersonalen. Rycker de på axlarna och gräver fram något gammalt eller säger de ifrån.

Tack för fototipset. Den lille rackaren är inte stilla en sekund utanför buren. För eller senare ska jag lyckas...