13 november 2007

Städskåpsrevolten

Sura Gamla Katten är måttligt road av den leksak som
det yngsta barnet köpte åt henne på loppisen i helgen

Den här helgen hade pappan barnen även natten till måndagen. Tanken var att han skulle följa dem till skola och dagis, varifrån sedan mamman skulle hämta dem. Det slutade med att han hade två av dem en natt till.

Revolt!
På morgonen vägrade nämligen det yngsta barnet. H*n bara vägrade att åka hem till Henne sedan. Barnet till och med gömde sig i städskåpet för att inte behöva gå till dagis och sedan hem till Henne. Situationen var besvärlig. Det fanns ju tider att passa. Det var egentligen bara en sak att göra.

Pappan ringde Henne och frågade. Hon gick faktiskt med på det, liksom att ett av de andra barnen också fick natta hos pappan igen.

Träning
Det barnet tränar på måndagar och det är förstås pappan som har uppgiften att vara med. Mamman gör inte mycket när det gäller barnens aktiviteter. Kan de inte ta sig till dem själva, så får det vara. Det har också hänt mer än en gång att det barnet har sovit hos pappan efter träningarna. Nåväl:

I går kväll ringde Barnens Farmor pappan där han satt på läktaren och såg barnet spela en match. Det tjoades vilt i luren, det var det yngsta barnet som hejade på syskonet.

Sånt är kul.

Funderingar
Själv hoppade jag högt när jag hörde detta. Ett barn som vägrade att återvända till Mammans hem. Det låter allvarligt. Å andra sidan kan det vara en sådan nyck som barn får. Eller att barnet ville slippa konkurrensen och konflikterna med syskonen, för de fortgår. Om än mindre våldsamma än tidigare.

Kul men ändå inte, alltså.

3 kommentarer:

Tycko Tryck sa...

Jag var inne på den linjen förut, när barnen finner trygghet och drägliga omständigheter hos pappa börjar de inse vilken misär de egentligen lever i hos modern.
Jag fick väl lite mothugg för det med argumentet att barnen nog inser vilken misär de lever i. Och visst kan det vara så men man kanske tappar referensen efter ett tag i misär om vad som är "normalt". Barn har samma förmåga som oss vuxna att avtrubbas när det gäller närmiljön.
Tex. går man ut på morgonen och tänker att visst börjar det bli dags att klippa gräset. Och likadant tänker man följande morgon och även följande. Tills man upptäcker grannens nyansade gräsmatta och inser att man bor i en djungel... Och skulle behöva en lie.

Jag tror de här barnen reagerar på det sättet nu, de kommer till insikt att ett skitigt hem och vuxnas ilska som involverar både hugg och slag inte är normala omständigheter.

Naturligtvis är det mina egna spekulationer, jag säger inte och har inga vetenskapliga belägg för att det skulle vara så.
Men att det är fråga om en reaktion på något hos barnen borde dock vara ostridigt.

Anonym sa...

Hmm... Barn kan ibland vägra saker utan att det verkligen ligger något i det hela, vem har inte varit med om att ett barn vägrat gå till dagis? Barnet har sprungit och gömt sig mm. När barnet sedan varit där så var det ju skoj. Det ville bara förlänga tiden med sin förälder genom att vägra. Det hör till att barn gör uppror lite då och då.

Men man ska helt klart vara vaksam för häder det för ofta då kan det vara något som är fel.

Plastfarfar sa...

Det ligger mycket i det du skriver, Tycko. Kanske är det så. Barnen har ju inte haft någon annan referens än just hemma hos Henne på länge nu. Men de säger ju inget om hur det är där...

NN: Jag vet. Men tyvärr så har vi lärt oss att det ofta är det mest negativa som har bärighet på den här situationen. Men jag hoppas faktiskt att du har rätt.