06 november 2007

Vintern står för dörren

Jag berättade häromdan om barnet som var för tunt klätt i helgen. Samma barn vars extralåda på dagis var tom.

Förra hösten var alla barnen fel klädda för årstiden, skorna var till och med trasiga i vätan så att minst ett par strumpor faktiskt möglade. Går vi mot en sådan höst och vinter till?

Pappan tog upp saken när han lämnade över helgens barn till Henne.
-Vinterkläderna ligger i källaren, kom svaret.

Varför Hon inte går ner, tre plan med hissen och sen en dörr och tio meter, till förrådet står skrivet i stjärnorna. Hennes stjärnor. Tilläggas kan att det var vi som såg till att barnen fick riktiga vinterjackor förra året.

En sak till
Barnens klädsituation är bättre än på länge. Mamman har nämligen fått en kartong med lite äldre plagg från kända butikskedjor, f*n vet hur. Då kanske Hon slipper följande förnedring en gång till:

Ett av barnens lärare ekiperade på egen bekostnad ungen i fråga tidigare i höst. Vi får väl hoppas att Hon tackade läraren för detta, men helt säkra kan vi inte vara.

Hon är den hon är

3 kommentarer:

Ullah sa...

Att läraren själv ekiperade ett av barn en är ett tecken på att i alla fall den personen har sett att allting inte står rätt till.

Men det är verkligen inte klokt det du berättar om Henne. Jag har aldrig hört talas om en sådan förälder förut. Inte se till att barnen är rätt klädda! Tur att ni och pappan finns. Skandal att han inte får ta över helt.

Plastfarfar sa...

Förhoppningsvis är Hon ensam i sitt slag, Ulla. Gissningsvis är det också därför som samhället har så svårt att få upp ögonen.

Vi får heller inte glömma att Hon är både verbal och manipulativ, trots alla sina brister. Sådana människor vinner alltid första ronden.

Ullah sa...

Ja, så är det väl.