26 november 2007

En annorlunda helg

Det vanliga den här hösten har ju varit att pappan har haft alla barnen till och med söndag eftermiddag eller måndag morgon. Icke denna helg:

Fredag em:
Pappan tar en pizza på stan med ett av barnen, det han följer till träningen på måndagkvällarna. Barnet äter som en häst. (Det är inte så ofta h*n äter så gott. För det mesta när pappan är med, noga räknat).

När de var klara tyckte pappan att de kunde ta en sväng förbi ett köpcenter och kolla lite, julklappsplaneringen är ju i full gång. Barnet tvekade lite och ringde mamman. Mamman tyckte att h*n skulle hem direkt, trots att det var minst en timme kvar till den tid Hon och pappan hade kommit överens om.

Barnet vågade inte trotsa mamman. H*n verkade till och med rädd för att komma sent. Lösningen blev salomonisk: Pappan tog god tid på sig att ta hem barnet, som dessutom fick en slant att handla något till sig själv för. Det blev bussbiljetter, lagret var slut. -Det får du väl tillbaka av mamma sedan, frågade pappan.

Tystnad.

Lördag em
Pappan hämtar ett annat barn efter att ha bunkrat upp ordentligt. Det vankas nämligen kalas party på söndan. Barnet ska visa upp Tom för sina kompisar.

Barnet ringer sin farmor från bussen och berättar att de snart är 'hemma'. Märkte ni det? Hemma. Hemma hos pappan. Sånt värmer, ska ni veta.

Pappan och det här barnet har en minst lika bra kväll som pappan och det yngsta hade i veckan.

Kalasets Partyts huvudperson, renderad av det yngsta barnet


Söndag
Kalaset Partyt blir lyckat. Ungarna leker med den stackars hamstern så att till och med de själva inser att han måste få ha det lilla lugna ett tag. Och:

Pappan som har varit ute ur bilden sedan julen 2005 får bekanta sig med gästernas föräldrar och de, som förmodligen fått ett och annat från Henne, med honom. Det var också lyckat.

Senare på eftermiddagen åker pappan och barnet hem till Henne och de återvänder med det yngsta barnet som har tjatat sig till ännu en övernattning hos pappan.

En lugn och fin söndagskväll med två av barnen följer.

Inga kommentarer: