14 november 2007

Man skulle ha bott i Ystad...

Barnens pappa tog ett nackgrepp på ett barn och dömdes av vår Tingsrätt till 75 timmars samhällstjänst och sammanlagt 55.000:- i skadestånd av olika slag. Domen är i och för sig överklagad, men jag kan konstatera att vi bor i fel härad.

I Ystad har nämligen Tingsrätten därstädes friat ett föräldrapar som bägge har slagit sin dotter. Det ni. Motiveringen sägs vara att

...pappans slag inte haft den intensitet och varaktighet eller orsakat tillräckligt mycket smärta för att bedömas som misshandel
Han, och för den delen också modern, slog inte tillräckligt hårt eller länge alltså. Vår Tingsrätt ansåg tydligen att pappans nackgrepp var tillräckligt hårt och långvarigt för att straff skulle utdömas.

Undras vad Hon får av Soc och skola när barnen börjar prata om hennes framfart och metoder därhemma. En enkel till Ystad kanske?

DN respektive SvD om saken. <UPDATE>TV4 toppade med saken i kväll. Video här. </UPDATE>

3 kommentarer:

John, uppsala juridikstudent sa...

skämtar du? är du kritisk till "er tingsrätts" dom och förespråkar en rättstillämpning som den i Ystads tingsrätt?

Plastfarfar sa...

Jag kände mig spydig när jag skrev detta, John. Pappan är alltså dömd för ett nackgrepp, vilket rimligen är lindrigare än Ystadsparets gärning.

Ullah sa...

John: det är väl inte konstigt att Plastfarfar reagerar på att synen på vad som är misshandel är så varierande i olika delar av landet.