05 januari 2007

Svaret som blev en postning

Den mest kommenterade posten i den här bloggen är den där vi vände på förtecknen och spånade om att den här vårdnadskonfliktens roller voro omkastade. Jenny kom med en kommentar som föranledde ett långt svar, som jag lite fåfängt tycker kan gå bra som en egen postning:

Det var bara styvt tre veckor sedan jag avslöjade att i princip alla inblandade på Soc, Tingsrätt, BUP och förstås Hennes ombud är kvinnor. Till dess hade jag nogsamt undvikit att ange könstillhörigheten på de inblandade tjänstemännen, juristerna och även den polis som begravt en för Henne misshaglig anmälan

Naiv som jag tydligen är, har jag tagit för givet att könstillhörigheten inte är en faktor när rättvisa skipas och barns bästa bedöms. Det är svårt att skriva något som strider mot ens paradigmer, grundbultar ska det vara, men tyvärr verkar detta vara fallet.

När det gäller Soc så är vår mardröm att det har gått prestige i fallet och att de inte kan backa från sin ursprungliga ståndpunkt.

Låt oss hoppas att vi har fel, och tack för dina rader, Jenny.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar ofta vara så att soc har svårt att backa när det gjort fel.

Plastfarfar sa...

Det är ett mänskligt fel att inte backa, förvisso. Men när det gäller barns väl och ve tycker jag att Soc ska kasta prestigen åt sidan