02 januari 2007

Okej -Vi vänder på steken

En tankelek:
Det är barnens pappa som har den interimistiska vårdnaden till dess att vårdnadstvisten är klar. Inte Hon, som det är nu. Följande inträffar:

  • Det första larmet kommer redan i Maj. Någon anmäler till Soc att allt inte står rätt till hemma.
  • Under sommaren anmäler en barnvakt att pappan kommer hem full och att barnen får sköta sin mathållning mer eller mindre själva
  • Vårdnadsutredningen berättar om ett hem som behöver "saneras", alkohol och snusk i köket. Bland annat:
  • En stödperson berättar att pappan ligger och sover när barn ska hämtas till skolan, men en "mycket berusad" älskarinna är uppe
  • En annan stödperson berättar att det alltid står alkohol framme, och att städning och hygien är under all kritik
  • Pappan stöter ibland bort barnen när han kommer hem och de får gå till sina rum
  • Under hösten kommer det tre brev från oroliga anhöriga där diverse brister i olika saker som sommarklädsel långt in på hösten, bristande läkarvård och faktum att barnen inte ens får frukost om dagarna påtalas
Soc skulle förstås ha gripit in för månader sedan och tidningen hade vältrat sig i missförhållandena. (Gruppchefen på Soc gillar att uttala sig i media) Pappan hade inte fått behålla den interimistiska vårdnaden särskilt länge.

Tankeleken slut
Nu är det ju Hon som har den interimistiska vårdnaden. Soc har fått ta emot rapporter om Henne. (Listan är sann, ska ni veta) Och Soc har inte gjort något som märkts utåt. Jo, förresten.

Efter anmälningen om deras frukostvanor, så hade barnen fått frukost inför nästa träff. Gången efter var Hennes ordning återställd och barnen hade ännu klockan elva på förmiddagen inte fått något att äta...

Det är ju i en kvinna som missköter sig och barnen. Då gör det tydligen inte så mycket att de far illa

10 kommentarer:

Johnny sa...

Fan! Jag sken upp i onödan där. Såg först inte att det bara var en tankelek.

Plastfarfar sa...

Lessen att jag gjorde dig besviken, Johnny ;-)

Behövde bara bli av med lite bitterhet

hedgehog-sara sa...

bedrövligt är det. Att mammor och pappor behandlas så orättvist. Men du slog huvudet på spiken - om det varit så som du skriver hade barnen tagits med lvu om det behövdes...

Kram på er!

Plastfarfar sa...

Barnens farmor brukar säga att det behövs lite mansfrid i samhället också. Jag håller med.

hedgehog-sara sa...

hon är klok, farmor.

Barnens farmor sa...

Tack Sara. Det har jag önskat länge. Alla karlar är inte troll

hedgehog-sara sa...

hej farmor - jag har sagt det till farfar, men vill säga till dig med - barnen kommer aldrig att glömma att ni brydde er. Jag tänker på er ofta, på er och på barnen och önskar att jag kunde göra något smart, trolla eller så. Nu går ju inte det - så mina tankar måste räcka fast det intekänns så. Kram!

barnens farmor sa...

Tack för dina ord. De värmer

Jenny sa...

Hittade hit via Glamourprinsessan... och blev illa berörd. Det är sjukt att soc ser så olika på saken bara för att det råkar vara en man som vill få sköta om sina barn... Varför skulle en man vara en sämre far, än en alkoholiserad, uppenbarligen inte speciellt kärleksfull mor? *rysa* Jag hoppas SÅ att detta kan lösa sig snart, för barnens bästa. Verkar verkligen som om soc glömt bort att de faktiskt finns till för barnens bästa... ingen annans.

Plastfarfar sa...

Det var för bara styvt tre veckor sedan jag avslöjade att i princip alla inblandade på Soc, Tingrätt, BUP och förstås Hennes ombud är kvinnor.

Till dess hade jag nogsamt undvikit att ange könstillhörigheten på de inblandade tjänstemännen, juristerna (och även den polis som begravt en för Henne misshaglig anmälan)

Naiv som jag tydligen är, har jag tagit för givet att könstillhörigheten inte är en faktor när rättvisa skipas och barns bästa bedöms. Det är svårt att skriva något som strider mot ens paradigmer, men tyvärr verkar detta vara fallet.

När det gäller Soc så är vår mardröm att det har gått prestige i fallet och att de inte kan backa från sin ursprungliga ståndpunkt.

Låt oss hoppas att vi har fel, och tack för dina rader, Jenny.