27 januari 2007

Hon slår dom!

Uppgifterna är inga vittnesmål, direkt. Men utsagor från två av barnen under dagens träff går ut på samma sak:

Mamman utövar våld mot barnen så gott som dagligen
Våldet i fråga är dels slag och örfilar mot barn som inte är lydiga eller snabba nog, och dels ett sätt att väcka barn som jag bara kan kalla sadistiskt. Hon drar nämligen ett sömnigt barn ur sängen med ett grepp om benet och "river och sliter" sedan på barnet för att väcka det. Barnen sover i Hennes säng, kan jag tilägga.

Tån
Före dagens träff fick barnens pappa en fråga per SMS från mamman om de skulle vara inne eller ute under de fem timmarna. Ute, svarade pappan på SMS-et. Tjoflöjt:

Ett av barnen var strumplöst i stövlarna. Ett annat hade ett hål stort som en handflata på byxan. (Fransarna tydde på att hålet inte var nytt) och under Farmors vinterjacka såg vi bara en kortärmad tröja på ett av barnen. Ingen av ungarna hade kunnat vara utomhus en dag som denna.

Och en tå var vit.

Det är sant. Det jag skulle kalla 'ringtån' på ena foten var onaturligt ljus. Vit, faktiskt. Tårna på ömse sidor var också onaturligt ljusa, men inte som den här. Pappan klämde och frågade. Kontaktpersonen sträckte hals. Vi tror att det var känsel kvar i tån, men vi kan faktiskt inte vara säkra på saken.

Veckopengen
Ett barn bad lite försynt pappan om veckopeng. Det var ju Lördag. Pappan svarade att det faktiskt är mamman som ska ge barnen veckopeng, hon har ju vårdnaden (såna ord kan dom) Svaret blev att de inte får veckopeng av Henne.

En slant från farmor och mig hittade fram till ungarna.

Annars
...så var det en bra träff. Harmonisk och aktivitetsfull. Den vanliga konkurrensen om pappans uppmärksamhet fanns ju där, men barnen verkar kunna hantera detta bättre detta nu.

Det äldsta barnet var inte med eftersom den ägde rum i pappans hobbylokal och följaktligen PS2-an inte var åtkomlig. Men barnet ringde ändå pappan och kallade honom jävla idiot.

Både pappan och vi betraktar detta som ett rop på hjälp. Hjälp som Hon inte vill ge i och med att hon har vägrat att träffa pappan och barnet i fråga i ett samarbetssamtal.

På måndag
Kontaktar pappan förstås Soc om det här. Inte Hennes ryggkliare, En Viss Socialsekreterare, utan deras chef. Update: Han kontaktar förstås skolsköterskan också.

5 kommentarer:

stina sa...

Tänker så det knakar, men kan inte komma på en enda ursäkt för varför man skulle skicka barn i det tillståndet. Kan bara komma på en förklaring och det är att mamman är psykiskt sjuk, inte bara odräglig att ha att göra med.

Jag känner igen det där med veckopeng, pappan i mitt fall gav aldrig veckopeng för att han ansåg att jag som hade underhåll skulle göra detta. Jag gav alltid barnen vekopeng och lördagsgodis varje vecka, även om de hade helg hos honom. Vad som gjorde mig flyförbannad var att våra barn fick titta på när han gav veckopeng till sitt plastbarn som är lika gammal som dem, sedan sa han att han inte hade några mynt kvar att ge till sina egna. Återigen, mannen har haft en inkomst på 350', jag finner ingen ursäkt för att inte ge sina egna barn 10 kr i veckopeng även om man betalar underhåll. Där går gränsen. Men, frågan du tar upp är berättigad. Vissa saker får man ta större ansvar för om man är boendeförälder.

Själklart är det också fel att behandla barnen på det sättet eran huvudperson gör, genom att slå och bestraffa när helst det behagar henne. Psykisk sjudom?
www.dagarmedstina.blogsome.com

Plastfarfar sa...

Det skulle kunna ha varit en subtil form av umgängessabotage så till vida att Hon klär barnen för tunt för att de skulle kunna vara ute. Själv tror jag inte riktigt på det. Det är nog som det påpekas i vårdnadsutredningen; att Hon tänker mest på sig själv.

Vad gäller sjukdomen: Titta på länkarna "Om Henne" respektive "Hur man känner igen en psykopat"

Ger man ett barn en peng så är det självklart att alla får.

Tycko Tryck sa...

Vad tror du Plastfarfar om min teori:
Barnen hade dåliga ytterkläder- fick nya av er. Har barnen dåliga och trasiga tröjor, byxor och strumpor så får de också nya i motsvarande grad.

Befinner man sig i en prekär situation då pengarna tryter kanske man tycker att ett så ytterst naivt och enkelspårigt tänkande i själva verket är både förnuftigt och logiskt.

Tragiskt är det i alla fall. Hoppas att det inte är allt för allvarligt ställt med den misstänkta tån...

Mvh
Tycko Tryck

Tiffelipix sa...

Det verkar ju som hon medvetet saboterar för pappan.

När man läst det du skriver så undrar man hur socialen tänker.
Pappan är ju inte lämplig förälder enligt dem av vad jag förstår. Men mamman är det??

Vilken cirkus!

Plastfarfar sa...

Tycko: Det är möjligt att Hon klär barnen som hon gör till träffarna för att få oss att köpa kläder till dem, men troligare att Hon helt enkelt inte har koll.

Tiffelipix: Jag tror Soc har agerat efter schabloner. Hennes fasad bara måste ha fått sprickor nu. Hon är t.ex anmäld för barnens missförhållanden tre gånger bara av oss och vi vet om ett par till.

Vad de tänker på Soc vet vi förstås inget om, men vi vet att det enda medel de har kvar (förutom stödpersoner/hembiträden) är att sätta barnen i fosterhem, och sånt sitter långt inne.