01 februari 2007

Soc bad honom kontakta advokaten!

På lördag, var det tänkt, skulle träffarna komma i takt igen. Det har ju varit åtskilligt med strul de senaste månaderna. Men ack:

Kontaktpersonen bortkopplad -igen!
Det fick pappan veta när han ringde henne för att diskutera träffen på lördag. Hon gick inte in på detaljer, men det står klart att barnens mamma "inte har något förtroende" för henne. Och k-personen hörde en sak som han har hört förut, från andra som klivit av: -Du har inte med orsaken att göra.

Den här kontaktpersonen var den fjärde sedan träffarna började förra sommaren. En kontaktperson avsade sig uppdraget sedan Hon "hade kränkt" k-personen inför barnen. En annan kunde inte längre, pga ändrade förhållanden och två stycken har nu avpolleterats av Henne.

Eftersom det framkom under den senaste träffen att Hon ofta slår barnen är det lätt att spekulera i att kontaktpersonen petades för att hon gjorde sitt jobb och rapporterade det inträffade.

Lika lätt som att spekulera i att den k-person som avpolleterades i höstas blev det för att hon berättade om de svåra missförhållandena i hemmet i vårdnadsutredningen. Nåväl:

Jag aldrig varit med om något liknande
Det var vad den på Soc som organiserar träffar och kontaktpersoner sade till barnens pappa när han ringde. I skrivande stund finns det ingen annan kontaktperson att uppbringa, så lördagens träff är i praktiken inställd.

Pappan råddes att kontakta sin advokat om saken. Jag kan förstå det, eftersom det ju är en dom i Tingsrätten som inte längre kan eftertföljas. Vad gör man då?

Inga kommentarer: