07 februari 2007

Mer Blogg-juridik

Jag spekulerade häromdan i vad som kan hända när Hon blir varse att det finns en blogg som är dedicerad till henne. WB har en liknande blogg, men han ligger före så till vida att den vårdnadstvisten är avgjord och att hans ex har upptäckt bloggen.

Det fantastiska är att exet i fråga då skrev sitt namn och till och med hemtelefonnummer i en gästbokskommentar där allt dementerades. Som Tycko Tryck skrev i en kommentar till min spekulation:

Märkligt att en person dels känner igen sig själv, dels att ingenting stämmer och allt är lögn, är inte det en paradox?
I söndags skrev WB om detta på sin blogg, med denna uppföljning lite senare. Han har uppmärksammats av tidningen på sin ort, som skrev om bloggen på ett sätt som får mig att tro att WB-exet hade coachat dem.

Det juridiska läget för bloggar av den här typen är inte klarlagt, ska ni veta.

Igår kallade jag till exempel BUP där vi bor för "Talibaner". Enögda dogmatiska typer, ungefär som Gudrun Schyman beskriver svenska män. Den information jag har fått via WB's blogg säger mig att detta inte är förtal, eftersom jag inte skrev om vilket BUP-gäng det gäller.

Inte heller tänker jag namnge Henne, eller ens bekräfta eller dementera namnet om Hon skulle publicera sig i kommentarerna.

Tänk om fel person tog åt sig av den här bloggen. Vad gör jag då? Låt oss hoppas att så inte sker. Det skulle ju innebära att Hon inte är unik.

Och att det finns ännu fler barn som far illa...

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www.juristfakta.se
Här hittar du iallafall rätt information.