05 februari 2007

Läser Hon bloggen?

Frågan är aktualiserad av WB, som har fått en åklagare på halsen för sin blogg. Hans ex känner sig tydligen utpekad av honom och vill att han slutar att skriva om det som sker. Läs hans kommentar här.

För vår del, då? Vi vet att Hon inte känner till den här bloggen. Gjorde hon detta, skulle vi nämligen veta om det. Ni också. Hon kommer att kommentera i princip varje inlägg med dementier och motangrepp. Hon är sådan till sin läggning.

Från första stund har jag, iaf, varit medveten om att Hon kommer att få syn på bloggen om Hennes nya liv, förr eller senare. Då kommer hon och Fina Advokatbyrån att göra allt för att stänga ner den. Därför gjorde jag valet att lägga bloggen på en server utanför Sverige. Och det som skrivs här är inte olagligt eftersom ingen pekas ut med namn eller ens hemort.

Från början angav jag inte ens de inblandades könstillhörighet, men det har jag fått ge avkall på eftersom detta verkar vara en faktor.

Glöm PUL.

Dock kommer Hon att känna igen sig inom sekunder när Hon läser i den här bloggen. Soc kommer att ta en timme eller två på sig innan de tar till sig att de är med här. Ingen människa har någonsin kallat någon på vårat Soc för snabbtänkt, vad jag vet.

Fina Advokatbyråns närvaro på nätet är närmast pliktskyldig. Dom har inte ens en .se-adress och verkar tro att .com fortfarande är det häftiga. Min gissning är att Fina Advokatbyrån inte kommer att känna igen sig förrän Hon ringer dem och i vanlig ordning känner sig hotad.

Då kommer F.A (med specialitet familjerätt) att upptäcka att man inte lyfter luren och säger åt Blogger.com att stänga ner en blogg. F.A kommer att lära sig det här med yttrandefrihet och att nätet är inte så lite gränsöverskridande.

Gissningsvis kommer F.A inte att göra samma misstag som WB's antagonister. Dom är, i allafall enligt sin hemsida, medietränade och vet nog att rättsliga åtgärder mot mig bara skapar publicitet och uppmärksamhet som kanske inte är odelat positiv för dem.

Jag tror nämligen inte att Fina Advokatbyrån offentligen vill förknippas med en kvinna som knappt kan ta hand om sina barn.

Men det är en risk i att skriva, visst. Till skillnad från WB så är den här vårdnadstvisten inte avgjord. Får motparten korn på bloggen, så blir den med all sannolikhet en bricka i deras spel.

Ungefär som barnen.

4 kommentarer:

WB sa...

Att lägga bloggen utomlands innebär att det blir en hel del extra [minst sagt] "administration" för att den som äger den ens ska överväga att tänka tanken på att stänga den. Inte minst - den kan alltid sparas någon annanstans [just för blogspot är wordpress ett bra alternativ eftersom man kan öppna ett antal olika bloggar där och alla snyggt "importerar" det som finns på blogspot. Detta kan naturligtvis göras av någon helt utomståendee... [läs - skaffa internetvänner världen över som kan hjälpa vid "nödfall"].

Rent juridiskt så var min blogg åxå skriven i NNform... och "hon" förblev anonym till dess att hon gick in och skrev en kommentar där hon hävdade att allt var lögn och bigofade sitt namn, adress, och HEMTELEFONNUMMER i fall "någon ville höra den sanna berättelsen"... [måste ha skett efter några flaskor vin...]

Plastfarfar sa...

Jag håller mig till den nuvarande formen oavsett vem som skulle känna sig vara träffad.

Det där med hemtelfon och vin skulle nog kunna hända här också ;-)

Tycko Tryck sa...

Tanken som slår mig är följande: För att en person skall känna igen sig själv i en blogg som handlar om "NN" eller "mrX" så förutsätter ju det att det som skrivs inte är fiktion utan en beskrivning av verkliga händelser.
Märkligt att en person dels känner igen sig själv, dels att ingenting stämmer och allt är lögn, är inte det en paradox?
Mvh
Tycko Tryck

Plastfarfar sa...

Folk är inte alltid rationella, Tycko.