02 februari 2007

Hur mycket tid behöver Hon egentligen?

Jag skrev om den senaste träffen att barnen, så när som på jackor och skodon, var klädda för inomhusaktiviteter. Ett par fötter saknade till och med strumpor. Detta gjorde att de fem timmarna fick tillbringas inomhus i stället för ute, som barnens pappa hade tänkt sig.

Barnen var klädda så trots att pappan i ett SMS hade meddelat att de skulle vara ute. Umgängessabotage? Njae. Det kan faktiskt lika gärna vara frågan om Hennes oförmåga att sköta om barnen. Nåväl:

Häromdan så möttes de bägge föräldrarna på stan. Ett lite avmätt samtal utspann sig och pappan kom att fråga Henne varför barnen inte var klädda för att vara ute när han hade meddelat Henne att de skulle vara utomhus?

Svaret kom att hans SMS kom alldeles för sent. Hon hann helt enkelt inte se till att de klädde sig för utomhus.

Alldeles för sent?
Jag frågade pappan när han skickade sitt SMS. Han svarade. Jag frågade igen. Han svarade likadant. Hade vi inte pratat på telefon, så hade jag satt en lampa i ögat på honom och sagt att nu är det tredje och sista chansen att ge ett seriöst svar.

Men pappan är trovärdig och klockan i hans telefon går nästan exakt rätt. (Den tjänstgör nämligen också som väckarklocka) Hans SMS till Henne gick 40 minuter innan kontaktpersonen skulle hämta barnen.

40 minuter var alltså för sent för att Hon skulle kunna få på ungarna en tröja till. Eller ett par strumpor i ett fall.

Det finns en indikation till på att Hon gör bara det absolut nödvändigaste när det gäller barnen. Och det är sant vad ni än tror. Det känns lite småttigt att berätta, men eftersom det gäller hälsan så:

Tvålfritt. Tandkrämsfritt
Det har framkommit under de senaste träffarna att det inte är så noga med den personliga hygienen. Pappan fick i samband med ett toabesök höra att det numera räckte med att tvätta sig utan tvål därhemma. Inte heller behövs det tandkräm när barnen borstar tänderna.

Sådant tror man ju inte på utan vidare, men barnen har inte bara bekräftat det allihop. De tvättar sig utan att använda tvål och de tittar inte ens åt tandkrämen nu för tiden. Jag har också noterat att hårschampo verkar vara en bristvara hemma hos Henne. Rättelse: Hårschampo för barnen, förstås. Hon själv är välvårdad och stylad värre.

Vad blir nästa steg. Börjar Hon tvätta barnens kläder utan tvättmedel, eller?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Aha.. när man inser att tvål och tandkräm inte används så var det ju naturligtvis så att de varma kläderna var i tvättkorgen och skulle inte hinna torka på 40 minuter efter det att de tvättats UTAN tvättmedel förståss.

(obs! ironiskt)

Vilken mamma!

Plastfarfar sa...

He he.

WB sa...

Följer utvecklingen med spänning! :)

Blogg som media är verkligen fantastiskt och en stor hjälp för dom som kan/orkar skriva. I mitt fall har jag just fått lite uppmärksamhet eftersom modern till varje pris vill stoppa mitt skrivande... Nu med hjälp av åklagare... På vägen tror jag det blir bakslag hon inte räknat med - dvs MER uppmärksamhet...

Skit händer... :)

plastfarfar sa...

Vi är (än så länge) lite rädda att Hon ska hitta den här bloggen. Hon kommer att känna igen sig, liksom Soc och Fina Advokatbyrån.

Bloggen ligger på en amerikansk server av just sådana skäl, och ingen är utpekad så det blir svårt att stoppa den.

Emellertid kan faktum påverka förhandlingsläget. Vårdnadstvisten är ju ännu inte avgjord...