28 februari 2007

Barnen i helgen? -På Hennes villkor

I måndags ringde Hon upp barnens pappa och undrade om han kunde ta hand om barnen Fredag-Söndag. Självklart ville han det. Men det är ju Henne vi har att göra med, så det fanns ett aber:

Du får inte berätta för Soc om det här
Que? Pappan tänkte med hjärtat (som han brukar) och gick med på saken med en liten justering, han hämtar barnen på lördag förmiddag, inte från skola och dagis på fredan. OK?

Vi hade ganska tunga diskussioner om detta, ska ni veta. Får Soc reda på att Hon lämnar barnen till deras pappa över en helg då hon tydligen har en angelägen aktivitet (att Hon är långtidssjukskriven är bara en inkomstkälla för henne. Det hindrar Henne inte från att hålla på med sitt) så faller ju rätt mycket av Hennes, SåChics och BUP-s hatpropaganda mot pappan. Han är ju inte värre än att han kan ta ungarna när Hon reser.

Barnens farmor och jag bedyrade att Soc inte skulle bli ovetande om detta. Pappan reste ragg. Det viktigaste för honom var att få vara med barnen så ni ger vackert fan i att berätta, fick vi höra. Situtionen blev lite spänd.

En titt i kalendern
Dagen efter kom det ett "mittåt" från Henne. Hon förklarade att barnens farmor skulle ställa sig upp i rätten och berätta om helgen med barnen (vilket är precis vad hon skulle göra i ett motsatt läge. Löften och tomma ord från Henne går inte att skilja åt) vilket alltså skulle påverka vårdnadsprocessen negativt.

Eftersom deras linje går ut på att pappan är både fruktad och hatad av barnen så kan jag förstå detta. Vaddå kalendern, förresten?

Jo, i mitten av Mars kommer en förhandling i Tingsrätten. Denna vill Hon och hennes ombud SåChic från Fina Advokatbyrån se som punkt för vårdnadstvisten. De vill helt klart på inga villkor vara med om en ny huvudförhandling.

Där kommer nämligen inte bara jag och barnens farmor att vittna. En del andra är också vidtalade. Och Soc-folk kommer förhoppningsvis att tala sanning efter som de kommer att prata under just sanningsförsäkran. (Hoppas kan man ju alltid)

Bad news för Henne. Det kan bara inte SåChic vara omedveten om.

Inga kommentarer: