09 maj 2007

Tidigarelagd träff

Den enda kontaktperson som Hon längre accepterar kommer att ta semester senare den här månaden. Det påverkar träffschemat, liksom att Hon för en gångs skull ska på ett evenemang med barnen när det är dags för nästa ordinarie träff, den 16.

Några snabba förhandlingar per telefon och SMS har resulterat i att just den träffen tidigareläggs till i dag. Det passar bra eftersom barnens pappa fyller år i morgon.

Vem tar då träffarna när den ordinarie k-personen är ledig? Givetvis har Soc fler än en k-person att tillgå, men i det här fallet har alla avböjt allt samarbete med Henne. Helt klart på grund av just Henne. Läs mer här.

Barnens farmor har en fiffig lösning: Låt en av familjeterapeuterna göra jobbet. Då skulle de få nyttig inblick i hur det går till "på andra sidan".

En typisk sak
Pappan träffar barnen så gott som dagligen dessa ljusa kvällar och leker med dem på gården. Mamman har inget emot detta, då det ju är en form av avlastning. Ingen som känner henne skulle för övrigt ens tänka tanken att hon själv skulle ägna sig åt sånt. Hon sträcker sig till att stå i fönstret och titta på.

Häromdan åkte plötsligt Inlineåkaren av barnen utan skydd. De "var borta", hette det. Min reflex var att gå och köpa nya på direkten, men barnens pappa avstyrde. De var inte borta i bemärkelsen att någon hade stulit dem eller så. De var borta i oredan uppe i bostaden.

Mycket riktigt kunde ett av syskonen senare finna skydden i fråga. Men ett annat använder sin gamla hjälm. Den nya står inte att finna längre. Hur ser det ut i lägenheten egentligen?

...och Hon bryr sig alltså inte om att hennes barn både cyklar, kör sparkcykel och åker inlines utan skydd.

2 kommentarer:

Pet sa...

kan hon ha sålt grejjorna..?

Plastfarfar sa...

Jag förstår undringen, men nej. De försvinner i Hennes dimmor och kaoset i bostaden, bara. I dag, t.ex var de tillbaka igen.