10 maj 2007

Träffen i går

Inför hemtransporten av barnen hade jag faktiskt köpt överdrag till nackstöden i bilen. Det är inte bara det äldsta barnet som har skitigt hår, och jag ville inte peka ut det som jag gjorde förra gången då jag trädde en plastpåse över skyddet där h*n satt för att skydda mot fettfläckar.

Förra gången, ja. I mångt och mycket var denna träff som den förra. Tyvärr. Men vi kan väl ta det positiva först den här gången.

Tanden är fixad!
Den avslagna tand som ett av barnen har gått med sen 10 (tio) månader är nu åtgärdad fullt ut.

De trasiga skorna används inte längre!
Formuleringen är betingad av att de inte har kastats bort, enligt barnet i fråga. Märkligt.

Håret var tvättat!
Det av barnen med det smutsigaste (och givetvis längsta) håret hade tvättat det. Inte samma dag, precis, men ändå. Man får vara tacksam för det lilla, som det heter.

Eventuella samband med att jag skyddade bilen mot barnets hår förra veckan vill jag inte spekulera i.

Barnen älskar sin pappa!
Vem trodde annat?

Det värsta. Det absolut värsta


Snusket. Lorten. Lukten.
Så skrev jag efter förra träffen. Det kvarstår. Läs mer om detta här, så blir det inte för mycket omtugg.

Klädseln
Ett av barnen hade ingen jacka när de samlades för avfärd till pappan. En liten T-shirt var allt h*n hade på överkroppen i ca 10 plusgrader. Kontaktpersonen reagerade på detta och fick svaret av Henne att det nog fanns en tröja eller jacka hos pappan att ta till. Det gjorde det förstås, men om Hon trodde att jackan skulle komma med hem så fick hon tji.

På fötterna hade ungen fordrade stövlar och inga strumpor. Ett syskon gick i samma tröja som veckan före. Tröjan verkade ha använts dagligen, så mycket skitigare som den var.

Det äldsta barnet hade glädjande nog tvättat håret, men kläderna luktade som de brukar. Utom ena strumpan, för den hade h*n kastat på vägen. "Den var trasig".

Hygienen
Ingen förbättring så när som på det tvättade håret. Alla barnen luktade från i synnerhet håret, men att kläderna var övermogna för tvättkorgen gick att avgöra utan att behöva se hur skitiga de var.

Tidpassningsgåtan
I umgängessituationer som denna är det noga med att passa tiden, i synnerhet när det gäller hemkomsten. Men det här är ju ingen normal umgängessituation. Hon hade faktiskt inte ens varit hemma när kontaktpersonen kom på överenskommen tid för att lämna barnen efter de senaste träffarna. 10-15 minuters väntan hade k-personen fått stå ut med varje gång.

Så kontaktpersonen anlade moteld den här gången. K-personen skulle ringa Henne när vi lämnade pappans bostad och berätta att vi var på väg. Då skulle Hon ha de kanske tio minutrarna på sig att komma hem. Tjoflöjt!

K-personen ringde Henne en gång. Inget svar. En gång till. Inget svar. Tredje gången, precis när bilen var på rull, ringde k-personen den avstängda telefonen och lämnade meddelande.

När vi var på väg, motringde Hon och berättade att hon "nog" skulle hinna hem i tid. Det blev på gärsgårn, Hon hade precis kommit fram till sin port när vi kom runt hörnet. Mina känslor för Henne är sådana att jag ställde bilen 50 meter bort, så jag varken såg Hennes min eller hörde vad hon sade vid överlämningen.

Kvarterskrogsteorin
Efteråt skojade barnens farmor och jag om att Hon säkert hade varit på krogen och därför inte ville svara i den miljön. Sen måste glaset hyfsas, notan betalas och kanske 500 meter promeneras hem.

Nu tror vi att det verkligen är så.

Pappan ringde nämligen lite senare och berättade att han hade pratat med Henne om en kvarglömd telefon. Han, som har levt med henne i elva år, hörde direkt att barnens mamma inte var nykter. Hon var mer påverkad än hon rimligen hade kunnat bli på den stund hon hade varit hemma med barnen om hon hade druckit enbart hemmavid.

Skriver ni till Soc nu?
Redan efter förra gången var barnens farmor och jag inne på att skriva till Soc om barnens misär. Det blev inte av, det är svårt att formulera sig om sånt här utan att verka gnällig och smuts(!)kastande. Dessutom har vi skrivit en 3-4 gånger redan. Då måste man vara försiktig med att skriva mer, med tanke på trovärdigheten. Det var det långa svaret. Det korta svaret:
Det behövs inte
Kontakpersonen har tidigare rapporterat till Soc om barnen, klädseln och hygienen. Vidare om Hennes oförmåga att hålla sig hemma i tid. K-personen ska göra det igen. Så mycket vet vi.

Vi vet inte om k-personen ansåg att Hon var onykter igår eller vid andra tillfällen, eller vad k-personen har för uppfattning om skicket i bostaden. Sånt pratar man inte med vem som helst om i det jobbet.

När detta skrivs, har pappan just berättat att han har pratat med Soc och att kontaktpersonen redan hade gjort det.

Om det leder till något får vi se. Men pappan och kontaktpersonen har iallfall gjort det dom ska.

Vi får se om Soc gör det dom ska.

Inga kommentarer: