04 juli 2008

Skadeståndet goes to Ruta Ett

Pappan hade tänkt sig att betala skadestånden till barnen så att de sju tusen var de ska få verkligen kommer till dem personligen och inte som en del i en klumsumma till Hennes konto. Detta genom att öppna konton i deras namn och sätta in pengarna där. Vidare begärde han spärr på beloppen hos överförmyndarmyndigheten så att pengar inte skulle kunna tas ut till annat än barnens väl.

Det blev varken
Pappans ombuds kontor nekade tvärt till något annat arrangemang än det som Fina Advokatbyrån hade faxat över. Motiveringen var att 'annars skulle inte vi ha annat att göra' än att handlägga våra klienters skadeståndsdetaljer.

Och överförmyndarmyndigheten avslog pappans begäran om spärr. Det rörde sig tydligen om för små belopp.

Det blir till att vänta på fogden, vad jag kan förstå. Eller så gör pappan den där direktöverföringen till Hennes konto med vad det innebär av risktagande.

Risktagande?
Hon skulle fötstås aldrig kunna neka till att beloppet förts över till henne. Men hon vore fullt kapabel att efteråt påstå att hela eller delar av beloppet handlade om annat. Gamla avräkningar, påhittade skulder med mera. Att bodelningen är klar sedan länge bekommer Henne inte alls.

Och risken för att barnen inte får sina skadestånd är överhängande, som jag ser det. Vi pratar om en kvinna som inte bara tömde sina barns sparkonton, hon har ofta tagit ifrån barnen pengar som är deras. Då lär hon kunna ta barnens skadestånd utan att blinka.

Sån är Hon.

5 kommentarer:

Mie sa...

Pappan borde kunna betala in till hennes advokatbyrås klientkonto och sedan få ett "papper" på att skadeståndet är betalt.

Anonym sa...

Men om risken finns att barnens mor ska ta pengarna för egen vinning så vore det bästa att få ett spärrat konto. Det som står ovan skulle kunna gälla en bekant till mig (fast det är det inte). Jag känner igen mig så väl. Hoppas det ordnar sig för pappan och att mamman inte tar pengarna till sig själv!

Plastfarfar sa...

Dom ställde alltså inte upp på det, Mie. Det var tydligen 'besvärligt' för dem.

Likaså avslogs pappans begäran om att få spärr på pengarna, NN. Tack för dina förhoppningar.

Ullah sa...

Antar att det inte går att fixa någon slags fond heller, som barnen i fråga får tillgång till när de blir 18 år, eller att låsa pengarna i ett konto eller liknande fram till dess.

Plastfarfar sa...

Ullah: Det kan vi göra, visst. Men det vore tyvärr inte som att att betala skadeståndet.

Jag har funderat på att fondera pengar till barnen, men i så fall blir det ingen utdelning förrän det yngsta barnet fyller 18, eftersom mamman kommer att sitta där som en rovfågel och vänta ut stålarna och hacka i sig dem allt eftersom de faller ut.

Jag associerar av någon anledning till Djungelboken:
-Har du ingen mamma eller pappa? [Dalmål!]
Näe. Bara en mamma fast pappa finns där. Mamma säger att han är elak.
-Är han det?
-Näe


Ridå