13 juli 2008

Idyllen var komplett (nästan)

Vi har kommit hem från eftermiddag med pappan och de två yngsta barnen. Dit kom vi med glass, jordgubbar och marängbottnar för att fira det yngsta som fyllde år förrgår:

Det gick inte att blåsa ut alla ljusen på första...

De hade haft en bra kväll tillsammans i går, med en jäättefin skogspromenad med picknick och rådjur. Sedan en låång sovmorgon, som vanligt när barnen är hos pappan. (Får de inte sova hemma hos henne, eller?)

Efter tårtkalaset åkte vi en sväng förbi ett köpcenter och ungarna lät det 'brinna i plånboken'  och köpte upp sig på diverse samlarobjekt. Herreminje så dyrt det blev, men pengarna var deras och de hade sparat undan.

Själv tog jag tillfället i akt och köpte en uppsättning knä- armbågs- och handledsskydd åt födelsedagsbarnet som alltså har kommit upp i kickboardåldern. De andra presenterna får barnet av oss nästa gång vi träffas. Helt Ok sade h*n, som var införstådd med det hela.

Barnens pappa var så mycket gladare nu. Även barnens Barmor mår nu lite bättre nu. Trots detta:

(Nästan)?
Just det. Barnen hade alltså ganska gott om kontanter, hundratals kronor i ett fall. Dessa var förstås resultatet av diverse släktingars givmildhet, men också stålar som de hade tjänat på att t.ex sälja saker med avans.

Det visade sig att mamman emellanåt lånade pengar av barnen. Och att Hon ibland 'inte betalade tillbaka' lånet. Vi tar det en gång till:
Mamma betalar inte tillbaka pengarna ibland
 Sån är hon

2 kommentarer:

Ullah sa...

Vad roligt med lite glada nyheter!

Plastfarfar sa...

Visst är det, Ulla.