10 juli 2008

Läget har klarnat

Det var som Barnens Farmor trodde; Den utredning som Soc håller på med handlar om Hennes begäran om kontaktfamilj och inget annat. Det är ganska typiskt henne att få detta till att pappan är anmäld och att en utredning då skulle pågå mot honom.

[*]
Vi kallar honom så, den tjänsteman på Soc som just nu verkar vara Hennes handläggare. Han har för någon månad sedan träffat pappan och skickade i dagarna en sammanställning av vad pappan hade sagt om barnen och k-familj. (Han anser att det är ett trauma för dem).

Sammanställningen var i det stora hela korrekt, och den avslutades med en begäran om ett möte mellan pappan och [*]. Problemet är bara att materialet är överspelat (anser jag) eftersom det är sammanställt före incidenten med ett av barnen och Hennes påföljande överreaktion i from av att hon stoppade pappans umgänge med barnen. Nåväl:

Pappan har pratat med [*] om det nya läget, och [*] har medgivit att han träffat barnen, och till slut alltså fått bladet från munnen om vad utredningen handlar om.

Mamman har begärt kontaktfamilj för barnen de två helger i månaden som pappan inte har dem. I det nuvarande läget lär hon väl ha höjt budet till varje helg.

Sommaren är kort
Tidplanen är 3-6 veckor för Soc att komma till beslut, och sedan den tid det nu tar att få fram en k-familj. Då är sommaren förbi.

En liten undran
Om det nu blir som mamman vill ha det, så kan hon knappast komma undan att hennes kära bidrag skrivs ner i den omfattning det nu blir k-familj. Har hon tänkt på det?

Knappast.

2 kommentarer:

stina sa...

Men, jag fattade inte riktigt, när hade han barnen sist? Det känns som om det är minst en månad sedan? Vad händer på den fronten? Visst skulle ni gå vidare med hennes umgängessabotage? Vet ni om hon tänker neka honom nästa umgänge med? Stå på er!

Plastfarfar sa...

Sista "ordinarie" helg var v23, 7-8 juni. Men pappan hade barnen även veckan efter.

Tingsrätten fick en anmälan om umgängessabotage med hemställan om dels verkställighet och dels vite den här veckan.

PS, Stina: Även Barnens Farmor har läst 'Mig äger ingen' och rekommenderar den lika mycket som du!