07 juli 2008

Det är mycket nu

Det blev inget umgänge med barnen den här helgen heller. Pappan är trött nu, mycket trött.

Umgängessabotage
Att sätta sig ner med en jurist och dra hela läget en gång till inför en anmälan är inte vad pappan orkar med just nu. Det blev en hemsnickrad, kort och rak sammanfattning av det som har skett, som avlutas med en hemställan om vitesföreläggande för brott mot domen om pappans umgängsrätt. Brevet till tingsrätten läggs på lådan i eftermiddag.

<Update>
Efter lite snack fram och tillbaka, lade vi till en strof om verkställighet också. (Tack Tycko Tryck!)
</Update>

Soc
Mammans nya favvo på Soc, [*], vill att pappan träffar honom men har märkligt nog inte kallat till möte. Det ska tydligen handla om 'åtgärder', men [*] har inte berättat vad för slags åtgärder eller varför dessa åtgärder kan komma att vidtas. [*] har också sagt något om att det 'ligger en anmälan', men inte mer. Pappan har ännu inte hört något från någon myndighet om att han skulle vara anmäld för något.

Gissningsvis handlar det om den flullkomliga flocken av höns som Hon har gjort en fjäder av den senaste tiden. Allt i syfte att få bort pappan ur barnens liv, vad jag kan förstå.

Fogden
Mamman har tydligen fått några papper från Kronofogden angående skadeståndet. Barnens pappa fick nämligen ett mail där Hon undrade om han tänkte betala eller om det 'blir utmätning'.

Eftersom pappan inte litar på Henne och vad hon efteråt kan komma att säga om vad en direktöverföring handlade om, så blir det vad mamman kallar utmätning. På så vis vet han att inbetalningen handlade om skadeståndet och inget annat. När Kronofogden hör av sig till honom, så kommer han att replikera med att betala in skadeståndet.

Vad vi har förstått så blir det ingen betalningsanmärkning när man gör så, men någon slags anteckning blir det tydligen. Någon som vet mer?

<Update>
Helsingborg42 visste besked. I hans kommentar får vi veta att bara så länge pappan betalar i rättan tid, så förblir anteckningen hemligstämplad. Pappan betalar i rättan tid.

Sån är han.
</Update>

2 kommentarer:

Helsingborg42 sa...

hej,
det är klokt att få inbetalningen preciserat, så som pappan gör nu. Då kan där inte bli några senare missförstånd.
Pappan kommer att få en betalningsföreläggande, där han får cirka 3 veckor på sig att betala.
Om han betalar så att beloppet är hos kronkalle innan senaste betalningsdag OCH han inte har andra prickor i protokollet senaste 24 månader, då hemligstämplas detta föreläggande och den kommer endast bli synlig om han får en ny betqalningsföreläggande inom dem nästa 24 månader...

Plastfarfar sa...

Tack för dina kunskaper, Helsingborg42. Stort tack!

Nej, pappan har aldrig någonsin haft prickar hos fogden. Han har fått en gammeldags uppfostran av Barnens Farmor när det gäller sånt ;-)

Och betalningen kommer att ske inom rättan tid, var så säker.