28 juli 2008

En box vin plus tre kronor

Det finns de som inte tycker om att vi är noga med att saker som barnen får när de är med pappan. Läs då detta:

Ett av barnen fyllde år nyligen. H*n, det yngsta dessutom, har kommit upp i kickboardåldern och fick föjaktligen ett. Jag, som månar om skydd mot olyckor och fall, kompletterade presenten genom att köpa ett set med knä- armbågs- och handledsskydd till barnet. I dag har vi fått veta detta:

Mamman ska gå tillbaka till affären med dem, har pappan fått veta av barnet. Det finns ju redan så många skydd där hemma hos Henne, så de här behövs inte. Att de här var är nya, fräscha och dessutom i en speciell liten väska spelar ingen roll.

Kvittot låg nämligen med när barnet kom hem till Henne med skydden. Jag lät det vara så utifall att de skulle vara av fel storlek eller så. Inte för att ge Henne möjlighet att raka in hela 149:- (Ett Hundra och Fyrtio Nio kronor)

I praktiken har jag alltså givit Henne en box vin plus tre kronor.

Gissa om vi kommer att låta barnen ta med någonting hem till Henne i fortsättningen, nu när vi vet att hon säljer av sådant?

PS
Något överskott på skydd har vi inte heller märkt. När jag har frågat någon av ungarna varför h*n inte använder skydd, så har ett vanligt svar varit att de 'är borta'. Ett annat att det inte behövs.

Mamman är inte så noga med att de används. Men det är ju kul att få lite pengar för dem.

Sån är Hon

2 kommentarer:

Stina sa...

Det där är så lågt. När man som släkting ser sådant blir man inte mer sugen att ge barnen något, för man vet att det inte gagnar dem i slutändan, utan en snål förälder.

Plastfarfar sa...

Så sant, Stina. Har vi varit restriktiva förut, så blir vi stenhårda nu.