21 maj 2008

Om helgen intet nytt

I lördags lämnade Hon tre av barnen (ett av dem det yngsta!) att reda sig själva hela kvällen medan det fjärde var 'på kalas' och hon själv kvar på krogen. Ännu klockan tio på kvällen när de gick och lade sig, var mamman och det fjärde barnet inte hemma.

I söndags, vid lunchtid, skickades ett av barnen till uppåt fyra matcher i en turnering utan att ha fått vare sig morgonmål eller matsäck. Mamman skulle ha följt med, men det blev förstås inte av.

I går hade Barnens Farmor det barn som varit 'på kalas' i telefon. När farmodern frågade barnet vad det hade gjort i lördags, kom det ett barskt
-Jag lämnar luren till pappa. Så skedde.

Yppandeförbudet igen.

Soc V
Vi har skrivit till Soc om Henne och vår stora oro för barnen några gånger nu. Dokumenten har fått löpnummer i datorn. 'Soc V' landar i dag på Socialförvaltningen och handlar om den gångna helgen.

Vad vi vet, så har inget av breven givit resultat utom möjligen det där vi påpekade att barnen inte fick morgonmål. Alltid nåt.

Vad kan man göra mer?

2 kommentarer:

Systrarna P sa...

Hittade er blogg idag.
Ligg på och anmärk om saker går över gränsen för det acceptabla utifrån barnens bästa. Då är det bra att kontakta soc. Men - försök göra det objektivt utan att det känslomässiga hos vuxna tar överhand över barnens behov. Jag har sett det alltför mycket i mitt jobb och det slår hårt mot barnen.
Stora P (soc arb)

Plastfarfar sa...

Våra skrivelser till Soc har alla varit återhållsamma och sakliga i tilltalet.

Vi har bara 'uttryckt vår stora oro' för barnen och berättat varför. Om de har haft effekt, vet vi alltså mycket litet om.

Och fem stycken på två och ett halvt år, är väl ingen skrivelsebombning, precis?