10 maj 2008

Hyvens, Studierektor

Hyvens?
Jag har hackat en hel del på en Studierektor den senaste tiden. Vederbörandes handläggning av ett av barnens uppträdande och problem har, minst sagt, lämnat en del övrigt att önska. Vi har till och med anmält skolan i fråga till en högre instans.

Pappan, som har rätt att bli informerad om barnen och skolan, har skrivit ett (pappers-)brev till S-rektorn med bilaga tingsrättens förlikningsdom till studierektorn. Det gav resultat:

The Studierektor Response
H*n tackade barnens pappa för ett 'tydligt brev' (det var ingen spydighet, brevet var verserat värre) och redogjorde för ett par incidenter som pappan aldrig hade kunnat fått höra talas om annars.

Åtgärdsprogram!?
Vad gäller det oroliga barnet, så har man lagt fram ett 'åtgärdsprogram'. Detta åväntar Hennes godkännande och underskrift. Eftersom hon är ensam vårdnadshavare, så måste pappan vänta på underskriften innan han får reda på vad det handlar om.

So far, so good
Skolans policy, eller rent av lagstiftningen, är vad den är. Det viktiga är att pappan nu får information om barnens med- och motgångar i skolan. Det känns skönt att studierektorn i fråga helt enkelt gjorde sitt jobb.

Sånt är vi inte vana vid.

Inga kommentarer: