09 maj 2008

DLB

Kommer ni ihåg Den Lille Bodyguarden? Det är den specialpedagog som våren 2006 hade hand om de två äldsta barnen i skolan och även följde dem till och från. En av hans insatser berättar jag om här. Han arbetade i den felaktiga förvissningen att pappan då inte fick träffa barnen på stan och gick nitiskt tillväga när de stötte på pappan.

I oktober förra året klev DLB på en buss. Han såg där enligt egen utsago barnens pappa, som då pekade på honom med två fingrar och tummen upp i den klassiska mordiska pistolgesten. När barnens pappa senare klev av, fick DLB enligt egen utsago 'en hård stöt av armbågen' av honom. Stöten tog på näsroten och blodvite uppstod inte. Det finns inga vittnen till händelsen.

Problemen är dels att pappan inte var på bussen i fråga och dels att han aldrig har använt gesten i fråga mot vare sig DLB eller någon annan.

Pappan dömdes för detta i vintras till en månads fängelse, en dom som givetvis överklagades.

Härnäst: Hovrätten.

6 kommentarer:

Mie sa...

Hur kan de dömma så?
Hur kunde de "bevisa" att pappan var på plats. Det sägs ju att man är oskyldig tills motsattsen är bevisad.

Plastfarfar sa...

När ord står mot ord brukar domstolarna vanligen fria. Den här pappan är dock märkt av samhällsmaskeniriet, Mie.

Då har han inte en chans när ostraffade och "oförvitliga" medborgare hoppar på honom.

Anonym sa...

*låter helt galet*
Märkligt samhälle vi lever i *kram*

Plastfarfar sa...

Visst är det, NN. Själv är jag en som alltid har trott på rättssamhället och myndigheters oväld.

Nu vet jag bättre.

Tycko Tryck sa...

I allmänhet har folk en "övertro" på myndigheters oväld, man anser att myndigheter alltid gör rätt. När man som den här pappan men även jag och många med mig behandlas fel så blir man ifrågasatt av sin omgivning med argumentet att myndigheten har ju alltid rätt och därför måste du ha fel...

Jag har kontakt med flera pappor genom föreningen Pappaliv som sagt att det är så jäkla skönt att tala med mig eller mina gelikar i föreningen eftersom vi vet från första stund vad det handlar om. Speciellt uppskattat är det att inte behöva argumentera för varenda detalj i sitt fall eller att slippa försvara sig.
Min uppfattning är att varken grannar, arbetskompisar eller tom. personliga vänner har en susning om hur illa det kan vara.

Plastfarfar sa...

Helt rätt, Tycko.