12 september 2007

Umgänge, var det

Tingsrätten, BUP och SåChic skulle bara veta:

  • Mamman har meddelat att det 'passar henne' om pappan har barnen över natt i helgen trots att förlikningsdomen säger två dagpass. Pappan tog budet.
  • Det av barnen som har tagit sig själv till en idrottsaktivitet har kommit in i ett lag nu (Grattis!), men träningslokalen är en bit iväg och kräver att någon följer med barnet. Det gör förstås pappan i mån av tid. Annars kommer Barnens Farmor eller jag att hjälpa till. Dock inte mamman. Förstås. Till yttermera visso fick barnet betala bussresan till första träningen med egna pengar.
  • Det av barnen som fick datorförbud pga 'förstörd dator' därhemma tillbringade några timmar med pappan och en dator där igår. Ett syskon hängde på och de tre hade en mycket bra kväll tillsammans.
...vore kul att få de pappafientligas kommentar till detta.

4 kommentarer:

Tycko tryck sa...

Måste göra dig lite besviken Plastfarfar, jag hör ju inte till de pappakritiskas skara men jag dristar en kommentar ändå:
Lite vilda spekulationer från min sida (som vanligt).
Det här börjar riktigt bra. Innan vi vet ordet av kommer barnen att vara mera hos pappan än mamman och i praktiken kommer han att vara boendeförälder även om en titt på pappret och det formella säger annat.
Kanske X kommer till insikt om att barnen glider henne ur händerna och då försöker knyta igen säcken men då kommer det redan att vara försent.
Att barnen nu har så tät kontakt med sin pappa och det tom. är fråga om övernattningar och detta långt utanför det minimala av umgänge som faststlagits i domstol kommer att vara pappan behjälpligt i den så olycksaliga misshandelsrättegången. Men även annars, barnen tyr sig till sin pappa och det kan inte på något sätt förbises om det i framtiden blir aktuellt att åter pröva vårdnaden.

Med mimimalt umgänge menar jag att det umgänge som domstol fastställer är minimalt umgänge, mindre umgänge än så får det helt enkelt inte vara. Så allt umgänge är minimalt, någon övre gräns för maximalt umgänge finns helt enkelt inte. Vilket dock många tror eller försöker intala andra att tro, nämligen att det umgänge domstol fastställer är det maximala barn får träffa umgängesföräldern. Inget kan vara mera fel än det.

Plastfarfar sa...

Jag syftar på att de anförda instanserna och personerna målar upp pappan som mer eller mindre allmänfarlig och att barnen är rädda för honom (BUP)...

Vad Hon sen gör när hon inser att det här inte ser bra ut i rätten, återstår att de.

helsingborg42 sa...

Återigen kan jag bara hålla med TT.
Nu är liksom tvisten över, där är frid och ingen fara enligt hennes syn på livet....
Vad hon och många andra glömmer är, att vi har bara barnen till låns. Barn blir stora, dem växer och under tiden har dem en rätt till en trygg tillvaro.
Jag har inte tvekan om, att barnen nu äntligen får närma sig sin pappa, och att när "hon" kommer under fund med vad som sker, då har dem redan fått en så näre kontakt, att det dels blir till stor hjälp i "misshandelsmålet", men även i framtiden.
Så bara vid att vara som ni är, då kommer barnen och ni att vara en vinnare i denna bittre tvist och för allt det stora jobb och engagemang ni lägger på era barn/barnbarn har ni min RESPEKT

Plastfarfar sa...

Barnens Farmor till H42: Tack för dina ord. Jag är faktiskt rörd på riktigt. Men den som ska ha all respekt är ändå barnens pappa som har orkat med så mycket så länge.

Den kontaktperson som vi alla tycker om och respekterar (hon var den allra första och den sista k-personen) har sagt att hon beundrar pappan för sin fina kontakt med barnen under hela den här resans gång.