15 september 2007

Lördag em

Vi, som ni, var nyfikna på om Hon hade gjort helt om på det här med att pappan skulle ha barnen över natten lördag-söndag också.

Det hade hon faktiskt inte. Alla barnen är nu hos sin pappa och är inte tillbaka hos mamman förrän i tidigt i morgon kväll. Vi var förbi ett tag och kunde konstatera att det rådde en i det närmaste harmonisk stämning jämfört med de komprimerade femtimmarsträffarna som rullade i femton månader.

Mer tid,
är förstås förklaringen. Pappan, liksom barnen, kan slappna av på ett helt annat sätt. Barnens konkurrens om pappans uppmärksamhet är nästan borta. Den behövs ju inte längre, nu när de har två dagar på sig att vara med varandra.

Barnens klädsel
Kläderna var oväntat hela och rena. Inte ett hål så långt ögat nådde (och det har inte hänt någon gång under den här tiden, ska ni veta). Det äldsta barnet måste ha tvättat håret någon gång den senaste veckan, liksom ett av syskonen och jag funderar på att ge dem var sin kam. Men vi har ju med Henne att göra:

Ytterkläderna som hon skickade med var för en svunnen årstid, och givetvis kom barnen vrålhungriga till pappan. Det första han fick göra klockan elva på förmiddagen var att ge dem mat.

Sån är Hon.

Inga kommentarer: