17 september 2007

Helgen

Pappans helg med barnen inledes under viss osäkerhet. Skulle han få ha barnen över natt som aviserat, eller inte? Det blev en kompromiss, kan man säga. Hennes ombytlighet är ju vad den är, så löftet till två av barnen att de skulle få komma till pappa redan i fredags bröt hon. Men sen gick det bättre:

Barnen har haft en lugn och fin helg med pappan, med ett avbrott för stor dramatik:

Påseglad av ett UFO -och limmad
Ett av barnen råkade snedkasta en frisbee-liknande leksak på ett annat, så att ett jack över ena ögat och blodvite uppstod. Det såg förstås mycket illa ut med blod i ögat, men pappan plåstrade till jacket och sen körde jag dem till en läkare som helt sonika limmade såret, en för mig ny teknik. Allt gick bra och humöret var snart det gamla goda hos barnet.

H*n ringde mamman och berättade om det inträffade, och inledde med att det var ett syskon som hade kastat och att det var en olycka. Mamman verkade ta det hela med jämnmod, kanske för att det inte var pappan som hade orsakat olyckan. Då hade det nog blivit andra ljud i skällan....

Sovkaos
Pappan har förstås gjort iordning sängplatser för barnen, men det sprack fullständigt. Barnen skulle förstås sova hos honom där ute i vardagsrummet och det blev trängsel runt pappan. Det är ett år sen de hade möjlighet att sova med pappan, så det kan man förstå.

En på det hela taget mycket bra helg, alltså.

2 kommentarer:

Ullah sa...

Vad skönt att höra!

Plastfarfar sa...

Skönt var det att skriva't, Ulla!