29 september 2007

Schemalagt umgänge, var det

Schemat
Barnens mamma var i Tingsrättsförhandlingen så gott som oresonlig när det gällde barnens övernattning hos pappan. De skulle inte få övernatta hos honom. När Hon till slut gav med sig på den punkten och förlikningen ingicks, så spikade Tingsrätten ett schema där pappan skulle ha barnen dagtid några helger för att sedan via en övernattning per helg komma till slutresultatet: Alla barnen fredag eftermiddag till söndag eftermiddag.

Icke
Det sprack nästan direkt. För en gångs skull till pappans fördel. Hon bad honom nämligen ta barnen långt mer än Tingsrätten hade fastslagit. Den här helgen, till exempel, skulle han ha haft barnen från lördag klockan 10.00 till söndag 19.00. Orsaken är givetvis att Hon vill slippa att ha hand om barnen så mycket det går. passar pappan minsann.

Så blev det
Pappan hämtade det yngsta barnet på fredagsmorgonen, och de andra anslöt under eftermiddagen. Till yttermera visso kommer ett av barnen att vara kvar hos pappan natten till måndag.

Så blev det inte
Pappan har gjort ett utlägg för en sak åt ett av barnen som de skulle dela på. 350 kronor är ingen förmögenhet, men ändå pengar att ta på allvar. Pengar som Hon skulle ha gett honom när han tog hand om barnen. Gissa hur det gick? Bara en gång borde räcka.

Just det. Hon meddelade att han får pengarna i 'slutet av nästa månad'. Oktober, alltså. Vi får se om Hon klarar det. Själv tror jag att Hon kommer att skjuta på det hela gång efter annan för att till slut bara blarra bort sin skuld. Under tiden kommer Hon väl att se till att slippa fler utgifter som är hennes.

Alla som har haft att göra med a*****r känner igen det beteendet.

6 kommentarer:

Lillie dAmour sa...

Jag har en känsla över att mânga skilsmässor är sâ här och nâgra fâ som min.
Jag vill tro att vi tänker pâ barnen i första hand sedan kommer vi. Men sâ lätt är det inte,senast i dag sâ kom barnen i kläm, men inte för att vi brâkade utan för vâra delade âsikter.
Jag hoppas verkligen att vâra barn växer upp till fina individer och när de tänker tillbaka sâ tänker de pâ att Vi som föräldrar gjorde vârt bästa.
Att vara förälder är svârt.
Jag har fortfarande mina föräldrars orättvisa inom mig och det är tungt att bära pâ.
Hâll ut , och tänk pâ cellgifterna som nâgot positivt (!!!) och att de kommer att hjälpa dig att komma pâ friskhetens väg SNART!
Hâll ut!
J

Plastfarfar sa...

Jag hoppas att fler skilsmässor är som din, Lillie. Jag kan också berätta att varken pappan, Barnens Farmor eller jag har en tanke på att svika barnen.

När det gäller cellgifterna så hatar jag att behöva ta dem var tolfte timme. På torsdag kväll är det iaf över: 24 veckor med biega piller à 29 spänn stycket som gör mig halvt hjärndöd på eftermiddagarna.

Hoppas att dom funkar...

Hannele på Hisingen sa...

Måst eman skilja sej för att få en ledig helg...

Lillie dAmour sa...

Plastfarfar, en frâga: Hur funker det för cancersjuka i SV? Fâr man betala för sin medecin eller är det grats dâ det är en allvarlig sjukdom?
Du behöver inte svara om du inte har lust.
Ha en fin dag, det är sol över Frankrike men luften är kylig, men det regnar inte i alla fall!

Plastfarfar sa...

Hannele: Det går alldeles utmärkt att få en ledig helg även om man är gift. När den här famlijen var hel, till exempel, så var det inte ovanligt att ungarna var hos oss en helg eller så.

Lilli: I Sverige har alla patienter, vare sig det gäller allergimediciner (som också är dyra) eller cancerpreparat samma högkostnadsskydd. Läs mer här. Jag betalade 1800:- första gången jag tog ut mina Xeloda. Den egentliga kostnaden var 3596:50 för 120 tabletter. Lite styvt 30 spänn styck, alltså.

Utan h-skyddet så hade det alltså kostat 2.155:- för 70 tabletter i veckan. Whoa.

Lillie dAmour sa...

Ok tack för svar.
Vi har sjukförsäkring som finns för alla och privat sjukförsäkring som tar det som den sociala försäkringen inte tar. ( 60%/40%)
Jag saknar ocksâ att ha föräldar som kunde ta barnen när de var mindre, men jga är utan och det tog pâ mitt äktenskap ( liiite men i alla fall)