14 september 2007

Mittåt!

Fredag kväll
Pappan skulle ju ha haft två av barnen från redan i kväll och hela helgen, något som med marginal överskrider det Tingsrätten hade att säga vid förlikningen, som sade två dagpass och inget annat.

Inför den första helgen med denna ordníng tackade pappan nej till att ha barnen över natt, men när Hon inför den här helgen erbjöd honom att ha barnen över natt lördag-söndag och till och med två av dem redan från ikväll, så tackade han ja. Med en gardering:

En liten lapp
I ljuset av allt som har varit med beskyllningar om pågående våld mot barnen (som alltså inget hellre vill än att träffa honom) med mera, så tyckte pappan att Hon skulle skriva ett papper där hon i all enkelhet medgav att pappan hade barnen som överenskommet.

Där slog Hon bakut.

Hon började med att prata om att pappan inte skulle använda lappen mot henne (visst inte) och fortsatte med diverse påhopp, som Hon gör när hon inte längre har koll på läget. Det är förstås det icke avgjorda misshandelsmålet som spökar.

Det värsta
Ett av de barn som skulle ha varit med sin pappa ikväll, ringde upp honom och anklagade honom för att inte ha velat ta emot barnet. Gissa var den 'informationen' kom ifrån?

Pappan försökte redogöra för det juridiska bakom hans resonemang och agerande gentemot Henne, men det är ju inte helt lätt när h*n går i mellanstadiet. Till slut skildes de iallafall som vänner.

Nu återstår att se om han får ha barnen över natt i morgon. Om inte, kommer Hon att var nykter? Kommer Hon att passa tiden? Kommer barnvakten att passa tiden?

Spänningen stiger.

3 kommentarer:

Trötta Mamman sa...

Gah jag kommer sitta som på nålar och vänta på nästa uppföljning... Jag tror nog att han får ha barnen imorgon över natten, men någon lapp..? Nix. Sånt kan användas emot en ju, precis som du skriver.

tycko tryck sa...

Jag har full förståelse för att pappan vill gardera, det blir en "yrkesskada" när man har med ett oregerligt X att göra. Själv har jag ett helsike varje sommar med sommarumgänget som enligt X skall vara:
a) 4 veckor sammanhängande (enligt domstolsbeslut)
b) infalla midsommarveckan och
c) infalla 1: augusti
Detta är ju omöjligt rent praktiskt men det jag får höra varje gång är att jag inte samarbetar.

Rent rättsligt har dock pappan inget att vara rädd för. Umgänget som domstolen fastslagit i förlikningen är som jag tidigare skrivit det minimala umgänget, det finns ingen gräns för maximalt umgänge. Det kanske står skrivet i förlikningen en klausul "om inte föräldrarna annat överenskommer" eller något liknande, det brukar vara en standardformulering just för att understryka att det finns möjlighet för mera umgänge.

Plastfarfar sa...

Budet just nu, halv tio på fredagskvällen, är att barnen får vara med sin pappa över natt i helgen, Tröttis (Säg till om du inte gillar det tilltalet, tycker Barnens Farmor)

Pappans önskemål om ett enkelt medgivande är förstås en försäkring inför nästa rond i misshandelsrättegången, ska ni veta.

I rätten är han alltså ett Monster.

I praktiken är han där när mamman sviker. I stort och i smått.

Och det bara måste Hon vara medveten om.