08 augusti 2007

"Alla slår mig"

Citatet är från häromkvällen när pappan var på gården och lekte med barnen. Ett av dem var deppigt. Urdeppigt som det bara kan bli när ens kompis har "gjort slut", och detta till ett annat av barnens fördel. Vi vet nog alla hur sånt känns.

Yppandeförbudet överträtt
Varken pappan eller vi brukar fråga barnen om hur det är det hemma, dels för att vi inte vill stressa dem, men också för att deras mamma helt klart har belagt dem med yppandeförbud om allt som försiggår innanför hemmets väggar. Men det här barnet lättade nu på hjärtat och drog diverse besvikelser och motigheter för pappan:

Våldet är värre än vi trodde
"Alla slår mig" betyder inte att alla går på just det här barnet, men fysiskt våld är deras vardag. Barnen slåss inbördes på ett sätt som vi inte hade kunnat föreställa oss: En knuten näve i magen för en bagatell som i alla andra sammanhang hade genererat en knuff, till exempel. På frågan om mamman också slår barnet, kom svaret "ibland". Sen slog yppandeförbudet och barnet blev en mussla i saken.

Passivitetsvarning,
borde utfärdas till Henne. Det här barnet vill aktivera sig, h*n vill göra så mycket och får inget göra. De bara tittar på TV därhemma. Idrott är på tanke för ett av barnen, det kan nämligen själv ta sig till hallen i fråga och behöver inte mammans direkta instats för detta.

Men alla aktiviteter som kräver mammans uppställning verkar uteslutna.

Frukosten. Igen.
Också det här barnet klagade på att maten därhemma var "äcklig". Må så vara, kanske man tänker. All mat är inte god mat.

Men växande barn, i synnerhet veganer som det handlar om här, måste äta ordentligt. Då får man inte schabbla med mathållningen som Hon uppenbarligen gör. Kosten verkar vara tämligen enahanda, har vi förstått. Då är det lätt att den klassas som "äcklig". (Jag vet av egen erfarenhet att Hon kan göra riktigt god veganmat, men den viljan verkar inte finnas längre) Frukosten, var det:

I December förra året påtalade vi i ett brev till Soc att barnen inte fick någon frukost om dagarna. Inte ens en helgmorgon kunde Hon göra sig omaket att ge dem ett morgonmål. Det var när de slök sin lunchmat direkt som de träffade pappan som detta uppdagades. Soc bör ha tagit ett snack med Henne om saken, men det får ju vi inte veta. Men vi kunde notera att barnen fick frukost efter detta.

Nu fick pappan höra att de inte får flingor på morgnarna längre. Sen slog yppandförbudet till igen. Vad äter de om morgnarna?

En bisarr knorr
Ett av Hennes mantra är ju att hon "inte har några pengar", vilket är lätt att tro på när man ser hur barnen är klädda och närda. Men när de åkte till ett bad häromdan, 4 hållplatser med bussen utan linjebyte, fanns det resurser: Hon tog Taxi med barnen dit och hem. Man baxnar.

Men, det är klart, sån är Hon

Inga kommentarer: