27 augusti 2007

Barnvakt(en)sBekymmer

Jag har påpekat det några gånger, och det förtjänas att påpekas igen:

Vi har inte berättat om ett antal händelser och incidenter för att skildringen skulle påverka den här bloggens trovärdighet. Det är illa nog som det är, tycker vi. (Allt vi berättar är sant, ska ni veta)

Det här är ett gränsfall med hög småttighetsfaktor, men också mycket talande för hur det står till hemma hos Henne.


Barnvakten Rigmor
Mamman är på resa några dagar, 'utomlands' enligt ett av barnen. Kvar i stan är två av barnen och en inhyrd barnvakt som de två barnen inte hade träffat förut. Jag kallar barnvakten för Rigmor fast hon heter något helt annat.

Barnvakten Rigmor?
Den minnesgode seriekonnässören vet då förstås att det handlar om den enda människa som Kalle, i Kalle och Hobbe, inte kan bemästra. (I nyutgåvorna har Rigmor fått sitt amerikanska namn, Rosalyn, men Rigmor är det namn jag lärde mig)

Varför Rigmor? Läs vidare:

Pappan fick reda på Hennes resa när han träffade det näst äldsta barnet på gården i veckan. På en ingivelse ringde han då upp lägenheten och gav sitt telefonnummer till Rigmor, 'om det skulle vara något'. Det blev det.

Igår skulle Rigmor nämligen ta de bäggen barnen till en begivenhet strax utanför stan, men hon ställde ett villkor: Det äldsta barnet måste duscha först. Ni läste rätt:

Det äldsta barnet ansågs inte vara i skick att vara bland folk förrän det hade gjort rent sig!

Barnet hade vägrat men Rigmor stod på sig. Ingen dusch -ingen utflykt. Hon var obeveklig. Sen tog Rigmor till plan B för att det näst äldsta barnet inte skulle lida för sitt strulande syskon: Hon ringde pappan och arrangerade en aktivitet med det barnet.

Pappan gjorde upp om en tid att plocka upp barnet, men senare kom ett mittåt. Det äldsta barnet hade motvilligt duschat och de var nu på väg. På kvällen lekte pappan som vanligt på gården, nu bara med det näst äldsta, och fick sig en hel del till livs:

Lägenheten 'städad'
Inför rättegången som blev en förlikning hade mamman trummat ihop lite stöd i form av sin mamma och bror som hade kommit till stan. De hade ägnat en dag åt att dammsuga och plocka i lägenheten inför Rigmors ankomst. Vad Rigmor sen tänkte när hon kom dit inför fyra dagar med två av barnen, vet vi inte. Men vi vet vad hon gjorde.

Tvättmaskinen gick nästan hela tiden, och Rigmor torkade ur kök och badrum. Det går att spekulera i att det låg i uppgörelsen med Henne att Rigmor skulle städa, men jag har svårt att tro på det. Rigmor hade inte bekantat sig med barnen hon skulle vakta i förväg, och då visste hon ju förstås inte vad hon skulle möta.

Jag tror att Rigmor helt enkelt inte stog ut med skiten och lukterna. De här barnen luktar även om de har rena kläder på sig, ska ni veta.

Då kan man föreställa sig hur det är uppe i lägenheten.

3 kommentarer:

Pet sa...

Heja Rigmor!

Jag rekommenderar att ni försöker träffa henne ni också, bjuda hem på fika eller så, helst utan att Hon får reda på det. Kan nog vara bra både för att få lite inside information och eventuellt ett framtida vittne.

Trötta Mamman sa...

Rigmor rules helt klart och jag instämmer i att ni bör bjuda in henne. =)

Plastfarfar sa...

Rigmor Rulez, helt klart. Det är mycket frestande att ta fördjupad kontakt med henne.

Problemet är att vi inte vet hur Rigmor städslades. Kon hon via t.ex en lapp på Konsum, en barnvaktssajt eller via bekantskapskretsen?

Den senare möjligheten gör att en inbjudan kan sluta med fiasko och locket på, och den risken tar inte vi.