08 juli 2007

Tidig hemfärd

Hon var med ett par av barnen och hälsade på sin suparkompis, partner och affärskompanjon Hamstermannen på hans sommarställe i veckan. Tanken var att de skulle stanna typ tio dagar, men vistelsen fick ett abrupt slut.

Pastakastning
Igår ringde ett av barnen upp pappan från Hennes telefon och stämde träff på gården. Det visade sig att mamman och Hamstermannen hade storbråkat, vilket inte var första gången. Nu gällde det maten. H-mannen hade nämligen kokat pasta som inte var äggfri och serverat till lunch. Rättrogna(!) veganer äter inte sådant och Hon tycks ha spårat ur.

Det slutade med att pastan åkte i väggen eller på golvet, oklart vilket, och Hon avtågade med buller och bång. Vi sörjer inte över detta. Tvärtom är det på sätt och vis bra, eftersom Hon och Hamstermannen kan supa till rätt ordentligt när de sätter igång. Det var t.ex han som åsyftades i vårdnadsutredningen som nämde en "mycket berusad man" i lägenheten. På morgonen!

Dricker man sig bortom sans och förnuft i minderåriga barns närvaro är det en säkerhetsrisk och vi har varit oroliga för barnen inför vistelsen. Skönt att den avbröts.

Nya påhopp
Pappans träffar med sina barn på gården har varit organiserade så till vida att han och mamman har gjort upp om detaljer per telefon och SMS. Nu är det slut med detta, meddelade Hon igår. Pappan får gå förbi när han vill och är barnen ute, så är de. Annars inte.

I samma veva tog Hon upp faktum att domen mot pappan i misshandelsmålet var överklagad som om det var en nyhet och berättade också att Hovrätten tar upp saken i Januari. Hon var rasande över detta. Gissningsvis för att skadeståndet inte betalas ut förrän domen har vunnit laga kraft. (Tidigare har Hon beskyllt pappan för att vara "rättshaverist" i samband med att domen överklagades, så visst kände hon till saken)

Det faktum att Hon angav samma datum för Hovrättsförhandlingen i Januari som den Augustidag vårdnadsrättegången ska äga rum får mig att spekulera i att Hon har rört ihop det för sig. Pappan och hans ombud har nämligen inte fått något som helst besked från Hovrätten.

Vidare visade det sig att Hon inte kände till att v-rättegången kunde ha blivit av strax efter midsommar. Märkligt. SåChic, hennes ombud på Fina Advokatbyrån, bara måste ha pratat med henne om detta. Eller så hade Hon bara glömt av saken. Det tror jag.

Kort sagt: Hon måste ha haft en mycket dålig dag igår...

Inga kommentarer: