12 juli 2007

Kaosteorier

Läget just nu:

  • En cykel, kanske två, står obrukbar för att nycklarna har försvunnit
  • Ett av barnen vill inte åka Inlines för att skydden är borta
  • En mobiltelefon är försvunnen. Här kan tilläggas att mamman "inte hade tid" att ringa upp apparaten när den försvann därför att hon satt och pratade med Hamstermannen. Sen var batteriet urladdat...
Detta är inte försvunnet i gängse mening av ordet. Grejorna har försvunnit inne i lägenheten. Jag har anskaffat en bultsax som pappan ska tackla cykelproblemet med. Sen blir det kombinationslås på cyklarna och inget annat som får gälla. Vad gäller telefonen är det bara att hoppas att den dyker upp för eller senare. Inlineskydden har varit försvunna och kommit tillbaka en vända förut, också där får vi också hoppas att de kommer fram.

Barnen beskriver kaoset i hemmet som ett naturligt tillstånd. Vid flera tillfällen har de fått saker av pappan eller Barnens Farmor som det har varit okej att ta hem, men de har avstått eftersom sakerna bara skulle "komma bort".

Vi vet att Hon har försökt sälja barnens saker förut. Till och med en snuttefilt, men det är nog inte fallet här. Vad beror det på då?

Kaosteorier
  • Hon bryr sig helt enkelt inte om ordningen i hemmet
  • Att barnen och deras behov kommer i andra hand vet vi sedan länge. Det är till och med dokumenterat i vårdnadsutredningen
  • Hon förmår inte hålla ordning
Hon struntar helt klart i cykelproblemet (som lätt hade kunnat undvikas om hon hade tänkt på att förvara andranyckeln på ett säkert ställe) och det här med barn, trygghet och mobiltelefon kopplar hon helt enkelt inte på, liksom säkerheten i att ha skydd när man åker Inlines respektive sparkcykel. Det vet vi sedan tidigare.

Barnens pappa anser, liksom Barnens Farmor och jag, att det är en förälders ansvar att hjälpa sina barn.

Tydligen inte Hon.

Inga kommentarer: