25 juli 2007

Tack, Tycko Tryck

I kväll har vi läst en kommentar till postningen om Dramatik på gården som förtjänar att lyftas upp till en egen postning:

Jag har ju läst hela din blogg från början men det är först nu som jag börjar inse att det du skriver är absolut sant, in absurdum. Alltså, det är så sannolikt osannolikt att det helt enkelt måste vara sant. För ingen människa skulle ha hittat på detta. Inte för att jag någonsin misstrott eller ifrågasatt sanningshalten, det har jag ingen orsak att göra.

Och mitt i eländet måste jag dra lite på smilbandet åt den fiction som faktiskt finns och jag tänker då på de fingerade namnen. Advokaten Så Chic, det figurerade tidigare någon Bodyguard och nu Hamstermannen vilken fick mig att dra på smilbanden lite extra
Det är en våra stammisar, och en mycket kunnig och (trist nog) erfaren sådan som (inspirerad av Tage Danielsson?) skrev detta. Tycko Tryck har varit på egen egen resa som i mångt och mycket påminner om den barnens pappa är inne på.

Vi, Barnens Farmor och jag, är oerhört smickrade. Jag känner mig till och med rörd. BF's första reaktion var att Tyckos inlägg var "gulligt". Hon följer också pappaliv.se mycket mer än jag gör och vet att uppskatta Tyckos mycket kunniga insatser där. Heders och tack, Tycko!

Nå?
Yes. Yep. Yo. Jäpp. Allt stämmer förutom att vi har spätt ut en del geografi och annat som skulle kunna ha pekat ut någon av aktörerna, klimparna, i den här soppan. När någon av de skildrade stöter på den här bloggen så kommer uttrycket "skiten har träffat fläkten" att kännas milt. De kommer nämligen omedelbart att känna igen sig.

Menageriet:
Fina Advokatbyrån? Här kan jag faktiskt inte säga mycket mer än att det är en Fin Advokatbyrå för att inte peka ut dem.

SåChic jobbar förstås på Fina Advokatbyrån och har blivit fullvärdig advokat under den här resans gång. Får jag råda så blir hon utesluten ur advokatsamfundet. Om det inte är tillåtet för en advokat att ljuga i rätten, förstås.

Den lille Bodyguarden är en övernitisk socialarbetare som tog Hennes parti in absurdum förra våren. Därför hans alias. Samtidigt måste jag tillskriva honom ett mot Henne talande vittnesmål i vårdnadsutredningen. Det är strongt att berätta om att träffa på Henne full och hennes lika fulla suparkompis en vardagsmorgon.

Suparkompisen Hamstermannen? Det är den karl, självutnämd kulturpersonlighet har jag kallat honom, som Hon nu har en personlig, affärsmässig och alkoholmässig relation med. De har både k*****t och supit ihop sedan långt innan äktenskapet sprack. Det var vid några tillfällen faktiskt så illa att barnens pappa fick hämta Henne från Hamstermannens lya på vägen hem från dagis med ett barn på cykeln. Mitt på blanka eftermiddagen kunde Hon nämligen inte ta sig hem själv. Vi pratar om en sträcka på under två kilometer.

Namnet har vi valt under gemensamt jubel. Det är allt vi kan säga för stunden.

En till i handlingen, En Viss Socialsektrterare kortad till EVS, nämde inte Tycko. Men hon förtjänar en plats i menageriet. EVS är den på Soc som först fick med Henne att göra. Jag har skrivit om EVS att hon äter ur handen på Henne, och det står jag för. EVS bara måste ha blundat med hela huvudet, som det heter, när missförhållandena framkom. Och EVS fortsatte att ösa stödinsatser över Henne. Formellt är EVS kvar som handläggare av Hennes stödbehov, men i praktiken är hon borta. Fråga inte mer.

Jag förstår att många tror att jag/vi skarvar, överdriver eller rent av ljuger om det som pågår. Så är det inte.

När skiten väl träffar fläkten kommer jag att kunna stå där och motivera varenda inlägg på den här bloggen. 312 hittills och fler lär det bli.

That's All Folks.

<UPDATE> morgonen efter: À propos det här med "sannolikt osannolikt" kan jag berätta att vi faktiskt har utelämnat skildringar av ett antal incidenter och skeenden eftersom vi ansåg att det skulle påverka vår trovärdighet. </update>

2 kommentarer:

Tycko Tryck sa...

Äsch... [skrapar lite förläget med foten och rodnar inför alla superlativ].
Varför Plastfarfar valt att kalla Hamstermannen för just det vet jag inte men hamstrar ser ju onekligen lite lustiga ut när de fyllt sina kindpåsar.
Varför jag smilade upp mig var för att jag mindes en episod för några år sedan när jag på en offentlig plats retade upp mig på en mesig åklagare och fällde en högljudd kommentar att denne uppvisade lika mycket kurage som en hamster. Vilket kanske inte var så smickrande men det kom iaf. från hjärtat.

Plastfarfar sa...

Du är på rätt spår när det gäller det här med kindpåsar, kan jag tillstå.

Men sen blir det svårt, mycket svårt, att komma rätt.

Hamstermannen, när hans ID förr eller senare röjs på den här bloggen kommer iaf inte att vara road av förklaringen. Inte Hon heller.

Keep om the good works, Tycko. Jag tror att folk behöver dig och dina kunskaper.