19 september 2006

Ur vårdnadsutredningen...

Vårdnadsutredningen pågår parallellt med den personundersökning som Tingsrätten har begärt på barnens pappa inför den rättegång som stundar. Åtalet står att läsa om här.

I vårdnadsutredningen ingår förstås att föräldrarna träffar utredaren ett par gånger. När Hon hade varit på sin första träff med utredaren, berättade hon att "det minsann inte såg bra ut" för pappan. Det hade Hon fått veta.

Visserligen är Hon bra på att hitta på, men vad var detta? Skulle en tjänsteman verkligen uttala sig på det sättet inför en av parterna i en konflikt?

-Inte, sade jag. -Det vore ett grovt tjänstefel. Sånt gör dom bara inte.

Men barnens pappa var osäker. På sin nästa träff med utredaren kunde han inte låta bli att fråga om Hennes påstående.

Icke hade utredaren sagt något sådant, inte. En rekommendation kommer i och med att utredningen är klar. Det är allt. Som jag (och pappan innerst inne) trodde.

Ett fall av simpel skrämseltaktik från Hennes sida, alltså.

Pinsamt.

Update:

Emellertid
Hon är kapabel att dra till med rena påhitt. Det mest bisarra går ut på att barnens pappa skulle ha läst en morbid saga på dagis, ett annat går ut på att pappan ska ha lagt ett hatfullt brev i Hennes brevlåda. Existerar brevet, så har Hon skrivit det själv...

Andra påhitt under den här resans gång har varit allvarligare. I maj försökte Hon utverka besöksförbud på pappan gentemot barnen, minst tre gånger. Varje gång avslogs detta, men det hindrade inte Henne från att ringa skola och dagis och underrätta dem om att pappan hade besöksförbud och inte fick vistas närmare än 300 meter. Och Polisen förstås, varje gång pappan syntes på gatan. (Läs mer om detta i arkiven för maj och juni 2006. Länkar i högerspalten)

Just nu agerar Hon medgörligt i skilsmässoprocessen, men jag bara väntar på nästa påhitt från henne. Inte att lita på, kanske ni förstår att vi tycker.

Inga kommentarer: