26 september 2006

Lite av varje -och smolk

Det är en ganska lugn period nu. Föräldrarna kan handskas med olika praktiska saker kring bodelningen. De har till och med gjort upp om det ekonomiska. Hon företer en nästan civiliserad fasad sen några veckor. Det finns ett samband i tiden till detta: När barnens pappa släppte kravet på sin del av kontraktet på den f.d gemensamma lägenheten blev Hon som förvandlad.

Det var också en bra träff med barnen i helgen. Rättegången fortsätter om några dagar. Då ska barnens pappa höras, liksom två vittnen som Hon pratade på telefon med den ödesdigra allhelgonahelgen 2005. Ett av dem är Hennes f.d(?) älskare som också är målsägande i en åtalspunkt om ofredande.

Själv tycker jag att Hon i och för sig förde sig bra i rätten, men hennes uppgifter var både vaga och många gånger motstridiga. Hon var till exempel enligt egen uppgift rädd för att lämna barnen ensamma med pappan, men detta hindrade inte henne från att vid ett par tillfällen resa bort på arbetsresor. Då hyste Hon "stor oro" för barnen. Vi vet bättre. (Hon ljög också om hur länge hon var borta för att hamna i en bättre dager. Typiskt henne)

Men Hon och hennes ombud spelade kortet "plågad kvinna" enligt konstens alla regler. Det är tydligen en effektiv taktik. Vi såg också en av nämdemännen nicka deltagande när Hon staplade halvsanningar och lögner om sin f.d make. De andra verkade mer neutrala.

Smolk, var det
Under träffen i helgen framkom det att barnet med den skadade tanden ännu inte hade kommit iväg till tandläkaren, trots att Hon för flera veckor sedan sade att hon skulle ordna tid. Ett annat barn, som besväras av en åkomma, har inte fått hjälp med detta.

Bägge två vill verkligen få behandling, men Hon har inte låtit sin barn få den hjälp de behöver. Barnens pappa kan inget göra. Det är ju Hon som ensam har vårdnaden till dess att vårdnadstvisten är avgjord.

Jo, en sak kan pappan göra, och det gör han med besked: Varje gång han är i kontakt med Soc tar han upp dessa och andra saker, främst kosthållningen, som oroar honom.

I övrigt är han hjälplös.

3 kommentarer:

Johnny sa...

Fan vad jobbigt han har det, pappan. Min situation, som var likartad, blev inte lika utdragen som för honom.

Plastfarfar sa...

Hans starkaste drivkraft är känslan för barnen, kan jag berätta.

Utdraget blir det: I bästa fall kommer vårdnadsdomen före jul. Att den kommer att överklagas är det inte så svårt att gissa.

Johnny sa...

Vi kan ju hoppas att nuvarande någorlunda läge håller i sig.