29 september 2006

Gissa vem som ska passa barnen?

Hon, den här bloggens huvudperson, har ägnat mycket tid och energi de senaste månaderna åt att svartmåla barnens pappa. Han är ett alkoholiserat hot mot Henne och barnen, för att sammanfatta det hela. Barnen är rädda för honom och Hon kände "stor oro" när han var ensam med dem förra hösten under Hennes arbetsresor, fick vi höra i Tingsrätten. Och nu:

Hon, som visade upp alla sina sjukintyg i rätten, ska nu ut på en resa under sjukskrivningen och behöver hjälp med barnpassningen. Då duger han minsann. Gissningsvis för att det är sista utvägen för Henne, men ändå.

Via SMS, av alla sätt att kommunicera, har föräldrarna nu gjort upp hur det hela ska gå till. Pappan tar hand om en del av barnaskaran torsdag-fredag när Hon reser (på en arbetsresa?). Resten är på annat håll. Från och med fredag eftermiddag har han så hela gänget till och med måndag.

Bland mycket annat så är Hon en snål, för att inte säga girig människa. Pappan tyckte att han skulle få lite matpengar för helgen i fråga och möttes av ett skambud. Han vet ju vad Hon får i underhållsbidrag, så han dividerade de siffrorna med antalet dygn han får ha barnen. Det blev förstås en helt annan siffra än Hennes.

Hon slängde in en kompromiss: Den helgen är det nämligen dags för en av de träffar som rätten har medgivit pappan. Då betalar Soc maten, har vi lärt oss. Kanske den kontaktpersonen kunde ta med extra mycket mat?

Så blev det. Men att hon börjar traggla om matpengarna och dessutom räknar som fan läser bibeln när det viktigaste är barnen, är ganska talande för Henne.

Lika talande som att den enligt Henne farlige pappan får ha hand om barnen dagar i sträck...

Undras om Hon kommer att känna

stor oro
för barnen när hon är på sin (arbets-)resa?

Inga kommentarer: