11 september 2006

Träffen i helgen -hemma hos pappa!

I lördags var det dags igen. Pappan fick träffa sina barn i fem timmar, vilket han får göra varannan vecka. Nu, när skolorna har börjat, så sker detta på lördagar. Det hela är under uppsikt, så till vida att en av Soc utsedd kontaktperson är närvarande.

Den ordningen är spikad av Tingsrätten, som ansåg att pappan borde få träffa sina barn under mer ordnade former än slumpvisa möten på stan.

Den här gången var alla barnen med. Det äldsta barnet som har strulat förut, och till och med försökt sabotera en träff, var med den här gången.

Det började som vanligt med att ungarna var vrålhungriga. Det verkar faktiskt som om dom inte får någon frukost inför träffarna med sin pappa.

Det fortsatte, också som vanligt, med att barnen vart och ett skulle ha pappans fullständiga uppmärksamhet. Alla utom ett. Det äldsta barnet höll en låg profil och varken sade eller gjorde något särskilt. Annars gick det som vanligt mycket bra.

Barnens farmor och jag mötte upp i pappans nya lägenhet, en 2½ inte så långt bort från barnens skolor och dagis. Lägenheten var då i princip omöblerad, så det blev mycket sittande på golven. Det fanns inte ens stolar åt alla när det var matdags.

Stress
Fem timmar kan tyckas vara tillräckligt, men det är det inte. Till att börja med räknas tiden från hämtning till lämning vid porten hemma hos barnen, så transporttiderna ingår. Sen ska de äta, både frukost och lunch, också. Här kan barnens farmor och jag bistå med kökshandräckningen för att ge pappan mer tid och avkoppling med barnen.

Men lite stressigt blir det. Pappans juridiska ombud har skrivit till Tingsrätten och begärt mer tid med barnen, men inte fått svar ännu.

Barnens hälsa
De som behövde tandläkarvård har äntligen fått detta Kommer att få, ska det vara. Hon behöver tid för att komma till skott med annat än utfall mot barnens pappa, verkar det.

Annars är läget oförändrat. Det barn som behöver tillsyn för en (icke-kritisk, men ändå) sak verkar inte få detta.

Ett barn var lite hängigt och nere. Feber? Mamman hade förklarat för kontaktpersonen att någon jacka inte behövdes när barnen hämtades. "Barnet är ju ganska varmblodigt"

Sagda varmblodighet är nog en febersläng och inget annat. Men tolkar man det som varmblodighet så slipper man ju att tänka på att kurera sitt barn.

Sån är Hon.Inga kommentarer: