12 juni 2006

Förhandling två del ett

Tyvärr var jag inte där, men i fredags var det en andra förhandling om barnen, vårdnad och lägenheten mellan makarna. Tanken är att få en interimistisk (tillfällig) lösning i väntan på den permanenta skilsmässouppgörelsen som förmodligen blir av efter sommaren.

Akt 1
Hon kommer med ett annat juridiskt ombud än SåChic. Om Hon och SåChic har gjort slut vet vi inte, men det är i allafall samma advokatbyrå som fortfarande hjälper Henne. Det nya ombudet agerar lika leende och inställsamt mot Henne som SåChic. Själv ser Hon lite tärd ut, eller är det bara resultatet av några månadres hårdbantning? Hon har ju trots allt nästan två heltidstjänster till stöd. Intrycket förstärks av att Hon kommer iförd svarta glasögon en regning dag.

Ombudet inledde med att berätta att Hon vill sitta med som medhörande i ett annat rum, eftersom Hon mår så dåligt och även känner sig hotad av maken.

Tingsfiskalen, den som leder förhandlingen, fick göra paus och kolla läget och vad som gäller. Det här är en helt unik situation. Sedan kallas de bägge ombuden in och får veta att det inte går att ordna medhörning i ett annat rum i dag.

Då ställer Hon plötsligt kravet att barnens farmor, som är där som åhörare, inte ska vara med och höra på. I en offentlig förhandling!

Makens ombud motsätter sig detta ohemula krav, som framförs av ett lätt besvärat ombud för Henne. Det går inte, man får inte, avvisa åhörare på löst tyckande från ena parten i en sådan här förhandling. Ombudet kallar det hela en parodi, dock inte så att Tingsfiskalen eller Hennes ombud hör det.

Barnens farmor vet att det hela bara skulle resultera i en ny förhandling vid ett senare tillfälle om Hon ställde in. Detta skulle gynna Henne, så farmodern viker sig och sitter av förhandlingen i väntrummet i stället.

...och det här var bara början. Fortsättning kommer.

Inga kommentarer: