29 juni 2006

Ett samtal med Soc -dock inte med En Viss Socialsekreterare

Maken satt med En Viss Socialsekreterares chef i nästan två timmar i dag. Huvudnumret var hans inspelningar från de tillfällen där han träffade sina barn. Även vanliga digitalkameror kan video nu för tiden, så det är lätt gjort att hala upp kameran när han springer på barnen på stan, vilket har skett ett antal gånger den här våren.

Chefen i fråga verkade avnjuta inspelningarna. Hon bad aldrig om stopp (vilket jag gjorde) vid diverse longörer. Man ser faktiskt att ungarna tycker att det är kul att träffa pappa, något som Hon givetvis hävdar är fel. Enligt Henne så är barnen livrädda för Pappa Busen.

Ett besked kom också: Hon har (helt oväntat, får jag medge) godkänt den kontaktperson som Soc har utsett som "övervakare" vid de fem timmar varannan vecka som pappan nu har rätt att träffa sina barn. Yabaa! Jipiii!

Vi trodde inte detta. Vi tror nu att Hon kommer att krysta ihop något som ställer in träffen, schemalagd till onsdag i nästa vecka.

Vidare framgick det att den bisarra historia som Hon drog i den senaste förhandlingen även hade inlämnats till En Viss Socialsekreterare, till och med skriftligt. Det framgick också att En Viss Socialsekreterare hade försökt gömma det hela. Begrava det. Ring dagis och kolla, föreslog pappan. Dom borde väl ha lagt en sån sak på minnet.

Går inte, kom faktiskt svaret. Motivet är obegrpligt för mig, och skulle dessutom ta spaltkilometer i anspråk.

Inga kommentarer: