26 juni 2006

En hoper bruna kuvert

Nu har pappan hört av åklagaren. Det kom ett halvdussin bruna kuvert i torsdags. Alla innehöll samma besked:

Förundersökningen läggs ner

Det var responsen på några de polisanmälningar som Hon har lagt mot maken. Ett par av anmälningarna handlar om saker som Hon och hennes ombud till Tingsrätten har sagt att maken är "misstänkt" för. Misstänkt är man man inte förrän man har delgivits misstanke för något, vilket ännu inte har skett i makens fall. Vet inte Advokat SåChic detta?

En pikant anmälan rör "förolämpning" i mars 2005. Jag visste inte ens att man kunde polisanmäla en förolämpning. Annars är det mest brott mot besöksförbud som avskrivs.

Min spontana rektion på dessa nedläggningar var att åklagaren städar undan skitsakerna i Hennes akter och snart fokuserar på det som SåChic (Hennes ombud) har kallat "inte ringa" misshandel i trots mot polisens formulering av ett nackgrepp.

Makens juridiska ombud gjorde samma reflexion. Vi blir väl varse.

En brottsmålsrättegång kommer att betyda mycket för utgången av vårdnadstvisten. Hon och hennes ombud hävdar ju att maken ömsom har terroriserat familjen i åratal och ömsom bara har suttit i ett hörn och varit full medan Hon skötte hem och barn på dagarna för att sedan arbeta på nätterna.

Hon verkar förvissad om att maken får fängelse och att Hon själv därmed får vårdnad och umgängesrätt på barnen.

Vi blir väl varse.

Inga kommentarer: