09 april 2008

En lägesrapport

Dags att sopa ihop lite trådar från den senaste tiden:

Umgängesschemat
Pappan delgav ju Henne sina arbetstider och hon bokade in, kan man säga, alla dagar det över huvud var möjligt för honom att ha barnen. Vi trodde ett tag att hon hade glömt en helg, men det var fel; Han skulle ha barnen nästan hela den veckan var det tänkt. Hon ska nämligen resa bort då.

Är det samma typ av resa som Hon har företagit vid den tiden på året i flera års tid nu, så bär det av till billig sprit. Riktigt billig sprit. Nåväl:

Pappan svarade med ett 'motschema' med indragningar främst när det gäller alla fyra mitt i veckan. (Resveckan är inte 'förhandlad' ännu) och Hon gick först i taket och hotade återigen med kontaktfamilj hellre än pappan om han inte var till lags. Ett tomt hot är vi nästan helt säkra på. Kontaktfamiljer står inte på kö i vår stad.

Fantastiskt nog bad Hon senare om ursäkt för utbrottet, något pappan inte kan minnas ha hänt förut. Alltid något.

Skolan
Mamman är inne på att barnet som har problem med sina lärare ska byta skola, och de bägge föräldrarna har faktiskt diskuterat saken ingående och är överens om att det vore det bästa för barnet. Hon är ju ensam vårdnadshavare, så det blir hon som får se till att det sker. Barnet självt har inget emot den andra skolan, där h*n har flera kompisar.

Försäkringskassan
Pappan har förmodligen rätt till en del outnyttjade förmåner eftersom han ju har barnen så ofta. Där har våra kommentatorer bidragit med tips och kunskaper den senaste tiden. (Tack för det, allihop!)

Pappan ska söka upp FK och be om ett rådgivande samtal. Det sitter långt inne ska ni veta. Dels är han trött och sliten av allt som sker, och dels har han enbart dåliga erfarenheter av myndigheter och domstolar allt sedan familjen sprack. Ibland tror han att det är skottpengar på honom, och ibland är jag böjd att hålla med, som han har behandlats respektive ignorerats.

Studierektor
Kanske vi inte är bästa källan för en sådan sak, men Barnens Farmor och jag ska följa upp ärendet med det lärarmobbade barnet efter förmåga och se om vi kan få skolan i fråga under lupp.

Barnens pappa är trött och sliten, vill jag upprepa. Det är mycket nu.

2 kommentarer:

Ullah sa...

Vilken tur att ni finns där som "stödgrupp" för pappan, så han känner att han inte är helt ensam.

Plastfarfar sa...

I så motto har han tur, Ulla. Samhället struntade ju helt i honom.

Man kan undra hur många pappor utan nätverk som klarar sig i den här pappans läge.