28 april 2008

Soc kallar

'Kallar' är väl fel ord, men barnens pappa har fått ett artigt formulerat brev från en tjänsteman på Soc. Där förklarar h*n att h*n och en kollega gärna vill träffa pappan för att få höra hans 'tankar om sina barn' (deras formulering). De föreslog tre olika tider, av vilka en passade pappan utmärkt. Mötet kommer att äga rum om ett par veckor. Bägge namnen är nya för pappan, men det kan lika väl bero på en omorganisation som på att Hon har slitit ut sin vanliga handläggare. Nåväl: Orsaken till brevet?

Hon har begärt hjälp
Det är allt som står. Mamman har 'begärt hjälp' från Soc med något som fick dem att kontakta pappan. Vad hon begär från Soc som får dem att kontakta pappan kan man spekulera i, men det kan nog bara handla om en sak:

Sommaren tornar upp sig
Just det. Med skollov och stängda dagis, så får Hon plötsligt fyra barn sju dagar i veckan i stället för kanske fem kvällar och varannan helg. Då vill hon nog ha en kontaktfamilj till avlastning. Det här med k-familj har hon hotat med tidigare, som om pappan då inte skulle få ha sina barn. (Hennes idealläge vore nog ändå att barnen är hos honom varannan helg och en k-familj varannan, så att hon därmed får helgerna fria.)

Nu har Hon säkert begärt kontaktfamilj för lite mer än bara de helger pappan inte har barnen. Veckor i sträck, kanske.

Då verkar det rimligt att Soc stämmer av Hennes uppgifter om hur mycket han har barnen. Efter mer än tre års handläggande av Henne, så bör de nog till slut ha lärt sig att kontrollera hennes påståenden.

Därför tror jag att mötet handlar om att de vill veta hur mycket pappan egentligen har barnen och hans möjligheter att ha dem i sommar.

Här kommer Hennes och pappans uppgifter att gå vitt isär, som det heter.

Inga kommentarer: