19 april 2008

Vi vet så lite

Barnen berättar ju inte så mycket för pappan, så det blir ofta svårt att ens att gissa sig till vad som pågår. Det här, till exempel:

Torsdagsutflykter
Förra torsdagen, när pappan hade haft två av barnen och de var i skolan, ringde Hon och nästan skrek i telefonen om var det äldsta befann sig.
-H*n är väl hemma efter skolan, svarade pappan.
-H*n ska på ett viktigt möte, kom det från Henne.

Mötet var med en av hemmahosarna, som fortfarande har en aktiv roll hos Henne. Den här veckan var det dags igen.

Det äldsta barnet kom till pappan sent på eftermiddagen. Det hade varit på 'utflykt' med samma hemmahosare och sen på ett hamburgeri. (Jodå, veganer kan förse sig där också) Det var allt pappan fick veta.

Vad det barnet gör på torsdagarna som är så viktigt vet vi inte.

Skolan. Igen.
De två gånger den sista tiden som pappan har haft det barn som verkar mobbas av lärare på sin skola, har han praktiskt taget fått dra barnet till skolan och de har kommit hela lektioner för sent.

Tre dagar den här veckan har h*n varit hemma från skolan och det var den fjärde dagen som pappan hade det så besvärligt senast. Mamman har sagt att barnet var rädd för sina lärare och inte ville gå till skolan av den orsaken, men barnet själv har inte sagt något om detta till pappan.

Var det skolvägran eller sjukdom som höll barnet hemma? Mammans trovärdighet och förmåga att skruva till beskrivningar är vad den är, men det hindrar ju inte att hon kan ha rätt för en gångs skull.

Så lite vi vet.

Inga kommentarer: