29 april 2008

Mötet om barnet

Mötet på skolan om det barn som inte mår bra ägde rum i förra veckan. Närvarande var representanter för skolan och mamman, samt en av hennes hemmahosare. Pappan ville förstås vara med, men det gick inte för sig eftersom han 'inte var anmäld'. Han funderade på att gå dit ändå, men avstod. Risken för att Hon då skulle ställa till ett uppträde vore i det närmaste hundra procent.

Efteråt förhörde han sig dock per SMS till Henne om hur mötet hade gått och vad det hade lett till. Svaret blev att han inte skulle få veta något eftersom:

Pappan hade stuvat om i umgängesschemat för att kunna fira förra veckans födelsedag med barnet hemma hos sig!

Han 'bestraffades' alltså av mamman för något som hon själv hade gått med på. Logiken i Hennes resonemang övergick mitt förstånd till dess att vi kom på en sak som Hon måste ha missat till det var för sent: Omstuvningen resulterade nämligen i att Hon hade alla fyra en kväll när hon hade en utannonserad aktivitet på stan. Detta torde ha medfört barnvaktskostnader för Henne, en utgift Hon välkomnar lika mycket som jag välkomnar P-böter. Nåväl:

Ett brev till Studierektor
Pappan har nu skrivit några rader till Studierektor på barnets skola och bifogat kopia på tingsrättens förlikningsdom, där det står att han har rätt att få del av information om barnen. Gissningsvis är detta en nyhet för skolan, men nu får de svart på vitt om vad som gäller.

Och pappan får veta mer om sina barn.

2 kommentarer:

Stina sa...

Bra att han hörde av sig till skolan igen. De bör få veta... annars kommer de säkert att gå på hennes linje, och hålla honom utanför.

Plastfarfar sa...

Skolan har nog inte vetat annat än att det enbart är mamman som får veta, Stina. Man kan också fråga sig hur Hon tar beskedet att pappan numera också får info...