30 september 2008

En dag i skolan

Förra måndagen var pappan en dag med sitt äldsta barn i skolan. Det var då han fick veta att mamman målar upp sin och barnens situation som om pappan är vore ute ur bilden. I går var det dags med ett annat barn. Pappan dök upp efter första lektionen och var sedan med hela dagen innan han började ett kvällspass.

Barnet är det barn som hade svåra problem med lärare, kamrater och till och med studirektorn i sin förra skola. En bestraffningsmetod där var faktiskt att h*n inte fick äta mellanmål. En annan att barnet inte fick följa med på skolutflykt. (Läs här, och även här. Vi anmälde saken och det blev inget. Förstås) Så verkar det inte gå till på den nya skolan.

Pappan visste redan att det hade gått bra med skolstarten, och läraren fyllde på med sin glädje över barnets framsteg och färdigheter på olika områden. Barnet trivs och det finns inga tecken på konflikter eller friktion med de andra barnen i klassen.

Om den här läraren också varit i villfarelsen att pappan var ute ur bilden, så visade h*n inget om detta. Bara uppskattning över en pappa som bryr sig om sitt barn. Det gör han ju.

4 kommentarer:

Ullah sa...

Jättebra att pappan går dit så de fattar vem han är. Det gör stor skillnad, det tyckte i alla fall jag när jag jobbade i en skola.

Plastfarfar sa...

Det är väl det enda som alla är överens om: Att barn behöver bägge föräldrarna i sitt liv.

Ullah sa...

Alla utom mamman då, som det tycks.

Plastfarfar sa...

Njae, Ulla. Han är ju bra att ha som avlastning och föreningsmedlemskapsbetalare. Men annars så vete fåglarna.