05 september 2008

Notiser

Pengarna
De skadestånd till Henne och två av barnen som pappan betalade via kronofogden kom fram i förra veckan. Pappan fick ett SMS där mamman skrev att hon hade 'tittat på kontot' och sett att pengarna var där.

Det tog konstigt nog nästan en månad för fogden att uträtta ärendet. Min spekulation att Hon stod under indrivning verkar ha kommit på skam.

Fast ett av barnen svarade bara kortfattat 'Ja' när pappan frågade om h*n hade fått pengarna. Vad h*n vill göra med dem, får vi vänta med att höra. (Själv är jag mest nyfiken på om barnen vet att de får nästan 1500:- i ränta också, förutom de fem tusen de har vetat att de skulle få)

Tradera
Ett par stickrepliker förra helgen —tillsammans med att jag nu har lärt mig att söka på 'avslutade auktioner' på Tradera.com— har givit en delvis annan bild än tidigare. Det måste ha börjat med att det äldsta barnet började med att sälja lite 'urväxta' leksaker där. Sedan har andra barn och även mamman hängt på med stort och smått.

Vi har sett julklappar för hundratals kronor gå för en femtiolapp,  hundrakronorsleksaker i oöppnad orginalförpackning säljas för en tia och massor av Legobitar ur olika byggsatser som vi har givit barnen gå för en krona eller två. Där måste det ha varit barnen som har agerat.

Barnkläder, skor och olika (vuxen-)böcker bör mamman ha svarat för. Frånsett böckerna så känner vi igen både kläder och skor som barnen har fått med sig hem till Henne från pappan. Det känns inte så kul.

Kontantfritt, var det
Barnen får alltså inga veckopengar av Henne. Deras enda tillskott av kontanter sker när de är hos pappan varannan helg. Då kan det skvätta lite, förutom den veckopeng de alltid får av sin farmor. Enda villkoret är att de verkligen är med pappan och sover över där, vilket har kostat det trilskande barnet ett par uteblivna veckopengar.

Förra året hette det att barnen fick en slant när de hade utfört olika arbetsuppgifter i hemmet, det äldsta är till exempel den som går och handlar där. Numera så utför de sina uppgifter utan att få någon slant för det. Mamman har à propos detta sagt till pappan att hon har tillräckligt med utgifter och att han borde 'känna sitt ansvar för barnen'. Underförstått att han skulle svara för deras veckopengar också när de är hemma hos Henne. Men där går det en gräns. Pappan har tillräckligt med utgifter för barnen ändå. (Han har till exempel köpt tre mobiler och håller kontantkorten i dem vid liv. Det är han som betalar för olika fritidsaktiviteter och det är han som aldrig får tillbaka olika utlägg som mamman har lovat att betala sin del av)

I ljuset av detta känns det vemodigt, nästan sorgligt, att läsa vad som ligger ute från barnen på Tradera. En spänn är pengar för dem, ser det faktiskt ut som.

Man skulle kunna tänka att nu när skadestånden har kommit, så skulle annonseringen avta. De har ju pengar nu, både mamman och två av barnen. Icke. Pågående auktioner på ett antal objekt i tiokronorsklassen som ingen tycks vilja buda på förlängs löpande.

Oroväckande

2 kommentarer:

Stina sa...

Det där är så megataskigt. Så skulle tack och lov inte "du-vet-vem" göra. Han gör annat fult, men inte just det här.

Plastfarfar sa...

Det är cyniskt av mamman att spela på släktens goda vilja, tycker jag.