07 oktober 2006

Tingsrätten

...har ju föranstaltat att pappan får träffa barnen fem timmar varannan vecka under en kontaktpersons vakande öga. En sådan träff stod på tur i dag, men pappan har ju barnen hela helgen. Pappan pratade med kontaktpersonen och Soc om detta i veckan. Då kom de fram till att någon kontaktinsats inte behövdes. Mamman, den här bloggens huvudperson, hade ju godvilligt och på eget initiativ låtit pappan ha hand om barnen över helgen. Hon är på en (arbets?)resa. Emellertid:

Tingsrätters utslag är dock till för att följas. Så när detta kom uppåt i näringskedjan på Soc, beslöts det att en kontaktperson ändå skulle göra de fem timmarna. Så blir det.

Under morgondagen, oklart när, kommer alltså den kontaktperson som varit med den senaste tiden att sluta upp hos pappan och barnen. Samma kontaktperson som har sagt

Du behöver ju ingen kontaktperson
om det här ärendet. Vidare kommer tydligen också den som leder vårdnadsutredningen att infinna sig i morgon för lite förstahandsinformation om stämningen mellan pappan och barnen.

Vidare har pappans farmor med sambo aviserat besök, och barnens farmor och jag kommer förstås också att vara där.

Tänk om alla kommer på en gång? Pappan har en 2½ på kanske 55 kvadrat. Trångt blir det.

Men ändå. Soc får tillfälle att bilda sig en egen uppfattning som radikalt skiljer sig från Hennes pågående svartmålningar och, framförallt, de kommer att se att pappan har ett nätverk som stöder och hjälper till i smått och stort.

Mammans nätverk är obefintligt, har hon utan omsvep berättat i olika protokoll. (Det är det också, vet vi. Hon har till och med brutit med släkten) Gissningsvis för att få sympatipoäng.

Själv tycker jag att man får fler symaptipoäng om man har ett fungerande nätverk. Det känns mer solitt och trovärdigt på något vis.

Inga kommentarer: