20 oktober 2006

Soc ändrar sig -igen

I helgen är det dags för ännu en träff med barnen. Pappan får ju träffa dem fem timmar varannan helg enligt ett utslag från Tingsrätten. Detta i närvaro av en kontaktperson.

Förra träffen, för fjorton dagar sen, uppstod en egendomlig situation. Mamman, den här bloggens Hon, var nämligen bortrest och lät då pappan ha barnen hela helgen, med början från torsdagen i ett par fall. Plikttroget dök kontaktpersonen ändå upp och närvarade uner fem av de 72 timmarna.

Då fick vi veta att det här var sista gången med kontaktperson. Bägge de kontaktpersoner som har varit med sen träffverksamheten drog igång i somras anser att deras närvaro är obefogad. De har givetvis rapporterat detta uppåt i näringskedjan.

Chefen säger till
Nu har vi fått veta att en kontaktperson ändå måste närvara vid träffarna. Det är en chef på Soc som har bestämt saken. Det innebär en mer komplicerad pusselläggning då kontaktpersonerna har mycket att göra, särskilt på helgerna, och annars ett lugnt och fint pass för kontaktpersonen.

Dumhet och byråkrati?
Nja. Jag tror snarare att chefen anser att rättens utslag ska följas till punkt och pricka. Annat kanske vore ju domstolstrots eller något.

Tror faktiskt att jag skulle göra likadant i den chefens läge, med tanke på vem som lurar i kulisserna och är kapabel till i princip vilka beskyllningar som helst...

Inga kommentarer: