27 oktober 2006

Hon är tydligen inte ensam

En rubrik i dagens SvD fångade vårt intresse:

Jag kan få dig i fängelse hur lätt som helst
Den liknar nämligen rätt mycket som Hon har sagt till barnens pappa medan äktenskapet brast i fogarna. Artikeln är skriven av Johan Liljenberg, överläkare i Huddinge. Den är ett inlägg på Brännpunkt och handlar om att domstolarna, ända upp till HD, mer eller mindre slentrianmässigt dömer efter kvinnans utsaga, även om det saknas stödbevisning. Därför behöver vi en fristående resningskomission, skriver Liljenberg.

Ur artikeln:
"Jag kan få dig insatt i fängelse hur lätt som helst", sa hon och gick till polisen och grät så det skvalade. Poliserna föll pladask och hämtade Lars direkt på arbetet
Polisen tipsade till och med kvinnan om det här med våldtäkt i äktenskapet. Killen hade därefter inte en chans. Hans fru PAS-ade barnen att vittna om icke-händelser, grät i rättegångarna ända upp i HD och han sitter nu inne på två år för en påstådd misshandel. (HD underkände en närmast bisarr våldtäktsanklagelse). I fängelset fick han post:
...ett brev från sonen där han är djupt ångerfull för att han ljugit i förhören och berättar att modern fått honom till detta genom att tjata i timmar om vad han skulle säga
Typiskt PAS-beteende. Och vad vi tror att Hon har utsatt sina barn för.

En scen
Barnens farmor drog sig till minnes en sak från rättegången: När berättelsen i ett videoförhör med ett av de "misshandlade" barnen närmade sig ett visst ögonlick, lutade sig barnens pappa mot sitt juridiska ombud och viskade att nu kommer Hon snart att börja gråta. Mycket riktigt.

Barnet berättade om något och Hon både snyftade och hulkade. Tillräckligt för att alla i salen skulle få budskapet, men inte så mycket att det störde.

Pappan dömdes sedan till villkorligt och helt osannolika skadestånd enbart på Hennes osammanhängande och ständigt ändrade berättelser. Liksom fallet i artikeln, var det kvinnlig majoritet i rätten också här. Inga fler kommentarer om detta.

Hela artikeln finns att läsa här. Smärtsam läsning för oss, lik det som pågår i vår närmiljö...

Inga kommentarer: