03 oktober 2006

"Du behöver ju ingen kontaktperson"

Pappan ska ju ha hand om alla barnen i helgen eftersom Hon ska resa bort några dagar. Resan är tydligen viktig för Henne, och/eller hennes verksamhet(anm). Annars skulle Hon väl inte anförtro sina barn till deras pappa som hon har sagt, gjort och pratat så illa om så länge nu? Nåväl:

Pappan måste förstås gardera sig för att inte få något svinhugg av Henne när det hela är över, så han har kontaktat Soc och nästan bett om lov. Visst inga problem, eftersom Hon ju till och med var den som tog initiativet.

Punkt två: Helgen sammanfaller med en schemalagd träff med barnen. (Tingsrätten har gett pappan rätt att träffa barnen fem timmar varannan vecka under en kontaktpersons vakande öga) Kontaktpersonen skulle alltså komma och titta på under fem av de nästan 72 timmar han är med barnen. Lite märkligt vore det, så pappan ringde upp den kontaktperson som har varit med 3-4 gånger nu och berättade om den uppkomna situationen.

Kontaktpersonen ansåg inte att dennes närvaro tarvades

Du behöver ju ingen kontaktperson. Det går så bra med barnen, så
Just det. Två olika kontaktpersoner och en tredje, barnflickan, tycker samma sak. Hela arrangemanget med kontaktpersoner är onödigt. Pappan tar väl hand om barnen när de är med honom och barnen har förstås inte det minsta emot att vara med pappa.

För säkerhets skull kontaktade pappan också den som ansvarar för den pågående vårdnadsutredningen i samma ärende. Inga invändningar där heller. Det hela slutade faktiskt med att vederbörande gjorde upp om en tid att komma och hälsa på gänget i helgen. Finemang!

Vi smakar på repliken en gång till:
Du behöver ju ingen kontaktpersonanm: Hon är sjukskriven på heltid...

Inga kommentarer: